Som Kuriren tidigare har berättat tog en ny ägare, Samir Pasha, över tidigare Parc de la ville den 1 november via sitt bolag Samir förvaltning AB.
Eskilstunabon driver sedan tidigare ett bageri och konditori i Kungsör, Bagarns brödbod & café. Samir Pasha var hugad spekulant redan 2018, då stjärnkocken Tommy Myllymäki drog det längsta strået.
Artikeln i Katrineholms-Kuriren i september, om att Parc de la ville hade begärts i likvidation, ledde Samir Pasha på spåret.
– När jag läste i tidningen att restaurangen hade problem och sökte en ny ägare, hörde jag av mig. Kommunen har varit väldigt hjälpsamma, de är bättre än både Eskilstuna och Kungsör i kontakten med företagare, konstaterar han.
Nu ser han fram emot att sätta sin egen prägel på katrineholmarnas oas i Stadsparken.
– Kommunen har investerat mycket pengar på renoveringen och det här är ett jättefint ställe med många möjligheter som ligger i hjärtat av Katrineholm. Vi har många planer på G, men måste ta en sak i taget, säger han.
Nya menyer ligger i pipeline med en blandning av husmanskost och à la carte. Ett kafé med bakelser och bröd från bageriet i Kungsör är ett annat spår.
– Jag har redan värvat en specialkock från ett kändisställe i Eskilstuna, avslöjar Samir Pasha.
Ett annat idéspår är att skapa en sportbar i restaurangen.
Katrineholm är ingalunda en ny bekantskap för entreprenören, som kom till Sverige på 1980-talet som flykting från åttaårskriget mellan Iran och Irak.
– Jag har varit nästan 40 år i Sverige och kom hit 1985. Jag bodde först i Stockholm och arbetade bland annat i kallskänken på Hamburger börs, berättar Samir Pasha.
I slutet av 1980-talet flyttade han till Katrineholm, men småstaden han minns har genomgått en fullständig metamorfos.
–Vi brukade gå på Statt på lördagarna. Allting har förändrats sen dess, Katrineholm har blivit en stor stad, säger han eftertänksamt.
Sedan 1996 har han varit företagare och någon Jante samlar inte damm på hans axel. Samir Pasha vet vad han går för.
– Jag är jätteduktig, har erfarenhet och vet hur man skapar business. Gör man ett bra jobb så lyckas man.
Under november har den tidigare ägaren Morad Ali Jamal stannat kvar som anställd restaurangansvarig.
– Jag vill att det ska gå bra för Samir och jag kommer att stanna kvar tills de kommer igång, berättar han.
– ... och jag har knappt hunnit att vara här eftersom det har varit så mycket jobb på bageriet, inflikar Samir Pasha.
En käpp i hjulet har varit att den tidigare ägarens alkoholtillstånd har återkallats. Det har inneburit att man har tvingats tacka nej till bokningar under november och december, i väntan på att Samir Pasha får ett eget tillstånd.
När Kuriren träffar honom under torsdagen har han precis blivit godkänd på det kunskapsprov som krävs för att få serveringstillstånd. Handläggningstiden för ett nytt serveringstillstånd ligger på nio arbetsveckor i Katrineholms kommun och i väntan på att det blir klart kommer restaurangen i Stadsparken att hålla stängt.
Fredag blir sista dagen det är öppet, men när det blir nypremiär är det ännu för tidigt att sia om. Planen nu är att resturangen ska renoveras i väntan på tillståndet.
– Vi ska fräscha upp restaurangen, köpa nya möbler och måla om. Det här ska bli ett fint ställe som alla ska gilla, säger Samir Pasha.