Restaurangen i Stadsparken tvingas till förändring

Ett onödigt misstag gör, enligt advokat Ulf Norin, att restaurang Parc de la ville har försatts i likvidation. "Det är inget som helst fel på rörelsen eller restaurangen", säger han. Nu ska han försöka att rädda verksamheten.

Den nya styrelsen trodde att den gamla styrelsen skulle lämna in årsredovisningen. Därför satt de still i båten lite för länge, enligt likvidatorn Ulf Norin.

Den nya styrelsen trodde att den gamla styrelsen skulle lämna in årsredovisningen. Därför satt de still i båten lite för länge, enligt likvidatorn Ulf Norin.

Foto: Carina Bergius

Katrineholm2023-09-26 17:02

– Vi försöker att lösa problemet så snabbt som möjligt. Det är inte rörelsen det är fel på utan det är ett tråkigt och onödigt misstag, säger advokat Ulf Norin, som utsetts till likvidator.

Det var i mars i fjol som de nya ägarna slog upp dörren till Parc de la ville i Stadsparken. Restaurangen satsar även på klubbkvällar med dans och barhäng.

Bolaget bakom Parc de la ville heter Mat i Julitas dotter AB. Nu begärs bolaget i likvidation. Orsaken är att man har missat att lämna in årsredovisningen för 2021.

En likvidation innebär att ett aktiebolag löses upp efter det att eventuella skulderna har betalats och att eventuellt överskott har fördelats mellan aktieägarna.

Enligt Ulf Norin har den nuvarande ägaren berättat att han hade kommit överens med den tidigare ägaren om att denne skulle lämna in årsredovisningen för 2021. Det är dock alltid den bolagsstyrelsen som är aktuell det datum som årsredovisningen ska vara inne som är ansvariga för att den lämnas in.

– I och med att den nya styrelsen trodde att den gamla styrelsen skulle lämna in den och hade fått uttryckligt löfte om att så skulle göras, så satt de still i båten lite för länge, säger Ulf Norin. 

Det är Bolagsverket som har beslutat att bolaget ska gå i tvångslikvidation.

undefined
Advokat Ulf Norin har utsetts till likvidator.

Vad händer nu?

– Det är inget som helst fel på rörelsen eller restaurangen. Den går bättre än vad den har gjort på många år. Nu ska vi helt enkelt försöka rädda verksamheten, så att den kan fortsätta på ett eller annat sätt. Man skulle till exempel kunna göra det genom att man överlåter rörelsen till ett nytt bolag, med samma ägare eller andra ägare, säger Ulf Norin.

Han är hoppfull.

– Rörelsen går ju bra och bolaget har inga obetalda skulder, inga obetalda skatter. Alla skattedeklarationer är lämnade. Allting ser ut att vara skött så som det ska vara, förutom att man missat att få in den här årsredovisningen. Nuvarande ägare är sugen på att lösa problemet och fortsätta att driva restaurangen vidare. 

– Skulle de inte göra det finns det andra intressenter som är sugna på att kliva in och ta över verksamheten.

I nuläget påverkas inte verksamheten, utan restaurangen och klubbkvällarna fortsätter som tidigare. 

Årsredovisningen för 2021 måste dock fortfarande lämnas in.

– Men det läker inte problemet. Det här bolaget, det här organisationsnumret är dött, så att säga. Man måste flytta restaurangen, verksamheten, till ett annat bolag. Det här bolaget går inte att rädda. Bolaget dog i och med likvidationsbeslutet, förklarar Ulf Norin.

Tidningen har varit i kontakt med nuvarande ägaren. Han avböjer att kommentera.

Likvidation

Likvidation innebär att ett företag avslutas och tillgångarna omvandlas till pengar.

Frivillig likvidation sker vanligtvis när ägarna inte längre vill bedriva verksamheten.

Ett bolag kan även tvingas att gå i likvidation. Det kallas tvångslikvidation och beslutas av Bolagsverket eller allmän domstol.

När företaget ska likvideras behövs en så kallad likvidator. Likvidatorn ersätter företagets styrelse och verkställande direktör, och avvecklar företaget.

Källa: Verksamt.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!