I maj i år dömdes en man mot sitt nekande för grov fridskränkning bestående av olaga tvång, misshandel och olaga hot mot ett barn, samt misshandel, olaga hot och ofredande mot barnets mamma, som han då hade ett förhållande med, till tio månaders fängelse.
Han friades från ett antal anklagelser, sex fall av misshandel, våldtäkt samt ett fall av olaga hot.
Sedan domen föll har alla parter; den dömde mannen, kvinnan, samt åklagaren, överklagat tingsrättsdomen till en av landets hovrätter.
Den dömde mannen pekar i sin överklagan på en del datum och händelser som inte stämmer. Bland annat har mannen enligt tingsrättsdomen, utsatt barnet för olaga tvång, när han krävt att barnet skulle gå ut ensamt i mörkret. Kravet ledde till konflikter mellan mannen och barnets mamma. Mannen skriver i överklagan att han vid städning hittat en kärleksdikt som kvinnan skulle ha skrivit till honom samma dag, vilket han tycker talar för att händelsen med barnet och konflikten är påhittad. Mannen menar i sin överklagan att denna och andra, liknande situationer, minskar kvinnans trovärdighet. Han menar också att kvinnan skrivit anteckningar om honom och förhållandet i efterhand.
Kvinnan överklagar också domen och begär att hovrätten dömer mannen för grov kvinnofridskränkning, våldtäkt och grov fridskränkning, som var de brott han åtalades för. Kvinnan yrkar på att mannen ska betala skadestånd på 90 000. Tingsrätten beslutade att skadeståndet till kvinnan skulle vara 15 000 kronor och till barnet 20 000 kronor.
Åklagaren begär i sitt överklagande att mannen döms också för våldtäkten, för ytterligare fem fall av misshandel mot kvinnan eller barnet, samt döms för olaga hot och två fall av olaga tvång. Åklagaren vill också att hovrätten rubricerar brotten mot kvinnan som grov kvinnofridskränkning. Åklagaren begär också att hovrätten skärper straffet så att mannen får sitta längre än tio månader i fängelse.
Hovrätten skriver till tidningen att förhandlingen där kanske inte hinns med under hösten.
Efter att domen i tingsrätten föll har mannen begärt att kvinnan skulle få kontaktförbud gentemot honom. Det beviljades dock inte.
Mannen, var åtminstone vid tiden för domen i tingsrätten, anställd vid en skola i västra Sörmland. Hans namn står ännu kvar i listorna över personal i den aktuella skolan.