BILDSPECIAL: LĂ„nga kön till restaurangen – under matvimlet

Under lördagen anordnades matevenemanget Moveat för andra gÄngen i Katrineholm. Omkring 300 besökare traskade runt i solskenet och mumsade pÄ allt mellan laxtartar och chokladbiskvier.

Klas, Tanja, Annelee, Mattias och Patrik sitter pÄ O'learys uteservering med ett varsitt glas kall dryck och en liten portion nachos.

Klas, Tanja, Annelee, Mattias och Patrik sitter pÄ O'learys uteservering med ett varsitt glas kall dryck och en liten portion nachos.

Foto: Anton SwÀrdhagen

Katrineholm2024-09-23 11:32
undefined
Kön till Fotografens, dÀr alla sÀllskap började sin matresa, ringlade sig lÄng under början av dagen.

Under lördagen slingrade sig köerna lÄnga utanför Fotografens dÀr mateventet startade. Men denna gÄng var det inte deras lunchmeny som lockade. Det var nÀmligen startplatsen för höstens upplaga av Moveat. DÀr fick de omkring 300 hungriga besökarna sina gula armband och instruktioner för resten av dagens aktiviteter.

Moveat Àr ett koncept som har funnits sedan 2018 och lÄter besökare i en stad gÄ runt pÄ ett flertal olika restauranger och caféer för att smaka pÄ förbestÀllda smÄrÀtter i sin egen takt. Under lördagen anordnades det slutsÄlda eventet för andra gÄngen i Katrineholm, efter en regnig första gÄng i vÄras.

undefined
Marko MÀntynenÀ och Annelie Fridh pÄ Fotografens. "Det Àr ett jÀtteroligt koncept, och hittills har maten varit bra", sÀger Annelie.
undefined
Anne Högbom, till höger, var imponerad över Fotografens laxtartar. "Det hÀr Àr en jÀttespÀnnande grej. Jag brukar ha lite svÄrt för rÄ lax men det hÀr var jÀttegott", sÀger hon.

FörstagÄngsbesökarna Marko MÀntynenÀ och Annelie Fridh tycker att det Àr en smart idé att gÄ runt och Àta smÄrÀtter pÄ olika stÀllen.

– Det Ă€r ett jĂ€tteroligt koncept och hittills har maten varit bra. Det Ă€r bĂ„de krĂ€migt och krispigt, sĂ€ger Annelie.

undefined
Madelene JÀrnström och Ida Lunde njuter av en vit flÀdersangria efter maten pÄ Pinchos.
undefined
Peter och Christina har precis blivit serverade en varsin pizza bianco pÄ Pinchos.
undefined
Ebba och Clara som jobbar pÄ Pinchos tycker att Moveat redan frÄn början gÄr bra ihop med deras befintliga restaurangkoncept. "Det passar jÀttebra för oss eftersom vi redan har smÄ tallrikar och bestick och Àr vana med det", sÀger Ebba.

PÄ Pinchos unnar sig Madelene JÀrnström och Ida Lunde en varsin vit flÀdersangria. De Àr med pÄ Moveat för första gÄngen och Àr hittills vÀldigt nöjda. PÄ Pinchos blev de serverade varsin pizza bianco med kantarell och smetana.

– Det var överraskande bra, faktiskt! Vi ska snart över till Norr och gĂ„ pĂ„ Sultans. Jag tror att vi behöver ta efterrĂ€tten dĂ€r i mitten för fylla ut alkoholen, haha, sĂ€ger Madelene.

undefined
Klas, Tanja, Annelee, Mattias och Patrik sitter pÄ O'learys uteservering med ett varsitt glas kall dryck och en liten portion nachos.
undefined
Natacha Khambai som jobbar pÄ NK tycker att dagen har varit rolig men hektisk. "Folk verkar vÀldigt glada och nöjda. Och i Är har vi en bringa-macka istÀllet för hamburgare. Det Àr nÄt lite nytt, och det Àr kul att anvÀnda kimchi", sÀger hon.
undefined
Eva och Agneta sitter pÄ NK och vÀntar pÄ att fÄ hugga in pÄ sin reubensandwich med chiliglaserad bringa, kimchi, cheddar och dijonaise. "Hittills har det varit jÀttebra, det Àr ocksÄ roligt att man trÀffar bekanta", sÀger Agneta.

PÄ O'learys uteservering sitter Klas, Tanja, Annelee, Mattias och Patrik. De Àr ocksÄ nöjda med arrangemanget och ser fram emot att hugga in pÄ lite nachos.

– Det har varit gott överallt och fantastiskt vĂ€der, sĂ€ger Tanja.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!