Han slog målrekordet – nu kan det bli ännu fler

En dartturnering som kryddas med TV-sänt prestigederby. Hemmapremiär i volleybollens elitserie, utlandsbesök i isarenan och basketmatch till förmån för bröstcancerforskning. Tillsammans skapar ingredienserna en sportslig festmåltid där Värmbols lagkapten, Vedran Benca, är körsbäret på toppen.

KIF FU15 möter Eskilstuna F09 i helgen hemma i Nyhemshallen. Under matchen iklär sig basketspelarna ett nytt rosa matchställ för att rikta uppmärksamhet mot Rosa bandets cancerforskning.

KIF FU15 möter Eskilstuna F09 i helgen hemma i Nyhemshallen. Under matchen iklär sig basketspelarna ett nytt rosa matchställ för att rikta uppmärksamhet mot Rosa bandets cancerforskning.

Foto: Privat

Sporter2024-10-04 16:30

Detta är ett urval av helgens sporthändelser.

Fredag

Helgens sporthändelser inleds med bordtennistävlingen Mälardalstouren 65 plus, som avgörs på hemmaplan i Duveholmshallen under fredagen.

Nyköpings BK – Ericsberg

Ericsberg har alla möjligheter att nå andraplatsen i fotbollens Division 6. Då behöver de vinna mot Nyköping som delar samma poäng. Avspark 19.00 på Rosvalla IP.

Lördag

Svenska cupen MTBO

Under både lördag och söndag arrangerar Katrineholms orienteringsklubb en av Svenska cupens deltävlingar i mountainbikeorientering. Det kommer vara fullt av cyklister i skogarna kring Laggarhult och på elljusspåren vid Stalls backe och Forssjö.

– Det är framför allt under lördagen som extra många cyklister kommer att cykla på vägarna i Laggarhult, sa Arvid Sundkvist, från Katrineholms orienteringsklubb, som arrangerar tävlingen till tidningen.

Dartturnering

Klockan 12.00 kommer det arrangeras en turnering i dart på restaurang och musikpuben 34:an. Tävlingen arrangeras i samarbete med föreningen Dart i Katrineholm och publik är välkommen att heja fram spelarna.

undefined
Högsjö BK har gjort en stark säsong i Division 4, som nykomlingar.
undefined
Huvudtränaren i Högsjö BK, Daniel Strandberg, hoppas på seger i "superderbyt".

KSK – Högsjö BK

Under lördagen livesänder vi det säsongavslutande prestigederbyt mellan KSK och Högsjö. Följ matchen och se intervjuerna från vår studio på plats både innan, under och efter matchen, med start klockan 12.40. Mötet under den tidiga sommaren slutade med storseger för Högsjö med 6–2. Under lördagens prestigemöte jagar därför KSK revansch, som sedan tidigare har säkrat placeringen framför Högsjö i Division 4.

Här hittar du matchen.

KIF herrar – Skuru

KIF har börjat säsongen svagt med tre raka förluster. Nu tar man emot serieledaren Skuru, som tagit full pott i inledningen. Uppkast klockan 15.00 i Nyhemshallen.

undefined
Mikael Tsegayes KIF basket ställs mot serieledaren Skuru basket.

VVK – Malmö VK

Klockan 14.00 smäller det i Sporthallen i Vingåker. VVK har hemmapremiär i volleybollens elitserie. Laget är taggade på ännu en seger efter pangstarten med vinst 3–1 borta mot Sollentuna förra helgen.

KVBS – IFK Helsingfors

Katrineholmslaget får utlandsbesök i Kronfågel isarena under lördagseftermiddagen. Klockan 16.00 är det fri entré då KVBS tar emot IFK Helsingfors för träningsmatch.

Vingåkers IF – Hargs BK U

Klockan 15.00 möts Vingåker och jumbon Hargs BK på Vingåkers IP i Division 6.

KSK U– Råby Rönö

Klockan 13.00 möts KSK U och Råby Rönö. Matchen spelas på Råbyborgen.

Söndag

undefined
KIF FU15 möter Eskilstuna F09 i helgen hemma i Nyhemshallen. Under matchen iklär sig basketspelarna ett nytt rosa matchställ för att rikta uppmärksamhet mot Rosa bandets cancerforskning.

Rosa bandet-match 

Klockan 11.15 spelar KIF FU15 mot Eskilstuna F09 hemma i Nyhemshallen. Under matchen iklär sig basketspelarna ett nytt rosa matchställ för att rikta uppmärksamhet mot Rosa bandets cancerforskning. Besökarna kommer under matchen att ha möjlighet att bidra till forskningen genom att kunna swisha valfri summa.

– Jag kom på idén, men tjejerna gillade den direkt. Jag tycker det är viktigt att ställa upp med det vi kan. Det är en fråga som berör många, säger lagets coach Olle Hjälm.

undefined
Vedran Benca slog förra helgen målrekordet i VFC:s moderna historia.

Värmbols FC – Kungsörs BK

Värmbols FC får avrunda division 3-säsongen på hemmaplan. Klockan 13.00 tar de emot Kungsör. Förra helgens möte med IFK Nyköping slutade oavgjort, 4–4. Vedran Benca och Eldin Lugonja gjorde två mål var i den matchen. Redan då blev det klart att Vedran Benca slog målrekord i klubbens moderna era. Sedan 2002 är han klubbens främsta målskytt med 75 fullträffar. Inför den sista spelomgången återstår det att se om han får lägga till några fler till den enastående prestationen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!