KKK vädjar om hjälp att rusta klubbhuset

Kanothuset vid Djulö är inte bara gammalt. Det är slitet, men framför allt börjar det bli för trångt.

Från början var det gymnasterna i ABF som nyttjade området vid Djulö, nu är det sedan många år kanotisternas hem. Men det börjar bli gammalt och slitet.

Från början var det gymnasterna i ABF som nyttjade området vid Djulö, nu är det sedan många år kanotisternas hem. Men det börjar bli gammalt och slitet.

Foto: Anders Göransson

Katrineholm2022-05-02 08:01

En gång var KKK landets mest framgångsrika klubb. Lars-Erik Moberg och Susanne Gunnarsson var 1980- och 90-talets stora stjärnor i klubben som leddes av starka radarparet Rolf Lundström och Ragnar Falk.

Sedan kom dippen. Visst, klubben fortsatte att fostra talanger som Dennis Kernen och Anton Andersson. Men bakom dem tynade breddverksamheten mer eller mindre bort.

Nu växer klubben igen och har gjort det även under pandemin. Inte bara på tävlingssidan, där klubbens ungdomar tog flera medaljerar av alla valörer på SM förra året. KKK har startat integrationsprojektet Paddelsystrar, parakanoting samtidigt som fritidspaddlingen hittar nya entusiaster. 

Då blir det allt tydligare att kanothuset vid stranden som stått där i snart 80 år – och som från början användes av ABF:s gymnastikklubb – och barackerna med omklädningsrummen i skogsdungen strax bakom inte räcker till.

undefined
Barackerna med omklädningsrum och klubbhus behöver bland annat tillgänglighetanpassas.

"Vi har inte möjlighet att växa längre. Det är fullt i kanotfacken, området behöver tillgänglighetsanpassas och gruset både i och utanför kanothuset behöver ersättas med någon form av markbeläggning", skriver Torbjörn Ek i en vädjan till kommunen om hjälp att rusta området.

Efter att ha bott utomlands i många år är han tillbaka i Katrineholm och kanotklubben där han växte upp. Vid senaste årsmötet för en dryg månad sedan valdes Torbjörn Ek till klubbens nya ordförande efter Julia Schutze.

– Vi har ett litet gym i kanothuset som används året runt. Där finns också en verkstad, men den är för kort för att vi ska kunna ta in en K4 som behöver lagas. Vi skulle behöva minst 30 fack till för kanoter i klubbhuset. Men sämst är omklädningsrummen och tillgängligheten, säger Torbjörn Ek.

Även om skrivelsen till kommunen avslutas med att KKK kan tänka sig ett konstsnöspår i samarbete med andra föreningar runt Djulö är KKK-ordföranden försiktig.

undefined
En del förbättringar har skett vid Djulö de senaste åren, som de nya banorna och bryggorna.

– Vi vill inte bara ställa krav utan förklara vad vi behöver. I KKK är det viktigt att vi också bidrar så att det blir bättre för oss själva, säger Torbjörn Ek.

Skrivelsen har redan resulterat ett första möta och en rundvandring med representanter från kommunen.

– På senare år har vi fått hjälp med både nya banor och bryggor vid klubbhuset. De som var med nu såg att det finns ett behov också av att göra något med de befintliga byggnaderna. Så jag hoppas att vi ska få hjälp, säger Torbjörn Ek

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!