Stolpe ut för planen – se varför den inte nådde ända fram

Stalls Backe ligger mitt bland en fin tallskog, planen är riktigt fin och får ett högt betyg. Bara några detaljer drar ner helhetsbetyget, men vad?

Vi sätter Stalls backe på prov!

Foto: Selma Merdović

Fotboll2024-07-10 19:51

Underlaget

Gräset på Stalls Backe är jättefint klippt, underlaget är dessutom jämnt och fint över hela planen. Det enda minuset med underlaget är att planen är väldigt blöt på vissa ställen. På de platserna finns det stora vattenpölar i gräset. 

undefined
Den i övrigt mycket fina planen var på vissa få ställen vattensjuk. Där fanns stora vattenpölar.

Planen

Storleksmässigt får Stalls Backe fullt godkänt. Ett stort plus är också att linjerna är mycket tydligt kritade, i jämförelse med flera tidigare planer vi recenserat. Ser man till målen får de också godkänt, näten är fräscha och gör sitt jobb. Det finns också en hel del mål i andra storlekar vid sidan av planen för att möjliggöra spel även för yngre lag, vilket är bra. 

På ena sidan av planen står även stabila träbås för spelarna att vila i under matcher. Till sist gillar vi också detaljen med stängsel bakom målen för att fånga upp skott som går utanför. Det kan vara skönt för spelare på en plan som denna, i skogsmiljö. Tanken med stängslet är god, det är dock för kort för att fånga upp höga skott och räddar endast låga skott.  

undefined
Linjerna var kritade på ett exemplariskt sätt på Stalls Backe. De sken likt strålkastare mot det gröna gräset.
undefined
Till vardags huserar KAIK på Stalls Backe. Det syns tydligt på färgerna på de fina spelarbåsen.
undefined
Det fanns en hel del olika mål vid sidan av planen. En bra möjlighet för yngre lag att kunna matcha på planen också.
undefined
Även den lilla kiosken bredvid planen pryddes av KAIK:s traditionella gulsvarta färger.

Åskådarplats

Det finns en hel del sittplatser på Stalls Backe, i form av enkla träbänkar. Det som är bra med dessa är placeringen. Bänkarna står i en slänt, och höjdskillnaden påminner om en läktare. Däremot finns bara sittplatser på ena sidan av planen, vilket drar ned helhetsbetyget något. Det gäller också att ta med sig paraply vid busväder, inget tak för åskådare finns att gömma sig under. 

undefined
Åskådarplatsera på Stalls Backe är strategiskt utplacerade i en slänt ner mot planen. Detta skapar en trevlig vy över planen.

Parkering

Gällande parkeringsmöjligheter på Stalls Backe finns det en mycket stor grusplan för bilar att parkera på. Det finns helt klart gott om platser, så ingen trängsel kan uppstå vid stormatcher i form av lokala derbyn eller liknande.

Miljö

Miljön runt planen är verkligen superfin. Det är i särklass den finaste miljön vi sett runt om en plan hittills i serien. Planen är nästan helt omgiven av skog, vilket ger den en fin inramning, där man verkligen får en trevlig skogskänsla.

undefined
Här ser man lite av den fantastiska skogsmiljö som omger Stalls Backe.

Stalls Backe får sammantaget 4/5 fotbollar av redaktionen. Den otroligt fint klippta planen med väldigt tydliga linjer håller hög klass. Det som drar ned betyget är de något vattensjuka delarna, där vattenpölar uppenbarade sig. Även den fina skogsmiljön bidrar till det höga betyget.                               

Det stora plantestet

Samtliga planer som är med i denna sommarserie kommer att bedömas utifrån fem kriterier: 

Underlaget

Planen

Åskådarplats

Parkering

Miljö

Fler recensioner av utvalda planer i närområdet kommer att publiceras löpande under sommaren. 

Tidigare delar av serien: 

1. Backavallen 

2. Sköldinge IP 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!