Betygtapp – se varför planen inte håller måttet

Sköldinge IP erbjuder en lugn plats för vilda matcher, men fotbollsplanen lämnar lite mer att önska. Betyget dras dock upp av en oväntad faktor, som får tidningens reporter att undra: var håller alla fotbollsspelande ungdomar hus?

Hur står sig fotbollsplanen i Sköldinge mot sina konkurrenter?

Foto: Selma Merdović

Fotboll2024-07-07 06:34

För den som är sugen på att sparka lite boll här, finns det ett stort plus i två riktigt fina bollar att låna i anslutning till klubbhuset. Trots denna möjlighet, strålande sol och sommarlov är det ingen som nappat på erbjudandet och Sköldinge IP ekar tomt när tidningen gör sitt besök där. 

undefined
Något som man inte ser ofta på fotbollsplaner runt omkring är möjligheten till att låna bollar. Här dessutom i mycket fint skick och kvalité.

Underlaget

Gräset på planen är bra klippt, men marken är ojämn på vissa ställen, vilket gör att planen kan tänkas bli något mer svårspelad. Den ojämna marken är extra tydlig vid en av hörnflaggorna. Det är dessutom en hel del blomväxt på planen vilket kanske inte är att föredra.  

undefined
Som man ser innanför mållinjen finns det en del blomväxt på gräset. Detta återkommer även på andra ställen av planen.

Planen

När man står ute på planen känns den något kort på längden i jämförelse med andra planer. Bredden får dock fullt godkänt. Ser man till målen ser de väldigt fräscha ut med mycket fina nät, vilket är ett stort plus. Däremot är linjerna väldigt otydliga. På en del ställen, till exempel vid mittcirkeln och straffområdeslinjerna, syns linjerna bara om man står mycket nära. Dock finns två riktigt fina spelarbås i trä för spelarna att sitta i under matcher.

undefined
Här syns hela Sköldinge IP i sin helhet. Det finns även två fina spelarbås i trä till vänster om planen, som inte syns i bild.
undefined
Det finns dock två riktigt fina spelarbås på Sköldinge IP. Här syns hemmalagets bås.
undefined
Även här syns en hel del blomväxt på planen, vilket inte är att föredra på en fotbollsplan.

Åskådarplats

På ena långsidan av planen, mot klubbhuset, finns det ganska bra med sittplatser i form av enkla träbänkar. På den andra långsidan, där spelarbåsen står finns dock inga sittplatser alls, vilket är ett minus. Inte heller något tak att ta skydd mot busväder finns. 

undefined
Det finns en del sittplatser på ena långsidan av planen. Däremot ekar andra långsidan tomt på sittplatser.
undefined
Något som drar ner känslan av en charmig skogsplan är ofräscha papperskorgar som är överfulla.
undefined
Det krävs bara en boll och lite vilja för att bli en duglig fotbollsspelare. Man får dessutom en hel del koordinations- och konditionsträning på köpet.

Parkering

Det finns möjligheter till att parkera en hel del bilar vid Sköldinge IP. Det finns två grusplaner, en på vardera sida om planen, med ganska mycket utrymme för bilar. 

Miljö

Sköldinge IP har en charmig och fin naturomgivning med en hel del träd som inramning. Däremot kantas planen även av överfulla papperskorgar, vilket sänker det annars harmoniska intrycket på platsen.

Sköldinge IP får sammantaget 2/5 fotbollar av redaktionen. En charmig landsbygdsplan, där betyget blir relativt lågt på grund av utbudet av sittplatser och den något ojämna marken. Betyget höjs dock av de fräscha målen och möjligheten att låna bollar.

Det stora plantestet

Samtliga planer som är med i denna sommarserie kommer att bedömas utifrån fem kriterier: 

Underlaget

Planen 

Åskådarplats

Parkering

Miljö 

Fler recensioner av utvalda planer i närområdet kommer att publiceras löpande under sommaren. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!