Jacobs i Katrineholm utökar – med restaurang i Vingåker

Trots hotande lågkonjunktur väljer företagaren och ortsbon Raid Alsuaibi att växla upp på hemmaplan med en restaurang på Köpmangatan. "Det gäller att satsa, annars når man aldrig dit man vill."

Raid Alsuaibi driver Jacobs i Katrineholm, snart öppnar han en restaurang med samma namn i Vingåker.

Raid Alsuaibi driver Jacobs i Katrineholm, snart öppnar han en restaurang med samma namn i Vingåker.

Foto: Carina Ekdahl

Vingåker2022-12-12 11:58

Hösten 2016 lades Vingåkers järn ner, efter 65 år på Köpmangatan. Sen dess har andra verksamheter huserat på adressen, senast en livsmedelsbutik våren 2020. Sedan början av året har lokalen stått tom, men det ska det snart bli ändring på.

För närvarande täcks de stora skyltfönstren av papp, men bakom kulisserna har renoveringsarbetet gått in i slutfasen. Taket har sänkts och fått ny armatur, ett diskrum och kök växer fram och på golvet ligger rullen med den nya golvmatta som ska läggas.

Här kommer en ny restaurang öppna inom kort och bakom satsningen står Raid Alsuaibi som sedan tidigare driver restaurang Jacobs på Köpmangatan i Katrineholm tillsammans med en kompanjon. Nu blir det en Jacobs även i Vingåker.

– Folk som går förbi hukar sig för att kika in och det är kul när de kommer in och frågar vad det sak bli. Jag har haft ögonen på den här lokalen sedan järnaffären lades ner och nu är det dags. Från början hade vi tänkt öppna i somras, men det har varit jättemycket att göra. Nu siktar vi på att öppna i december och jag hoppas att allt ska vara klart i slutet av nästa vecka, säger han.

Raid Alsuaibi bor själv i Vingåker sedan 21 år tillbaka och stortrivs.

– Folk här är sociala och lätta att få kontakt med. Många Vingåkersbor kommer förbi min Katrineholmsrestaurang när de åker till stan för att handla och då slog det mig att jag borde öppna Jacobs här också. 

Lokalerna han har tagit över är närmare 300 kvadratmeter i två plan. Restaurangen kommer att ligga i markplan med plats för 40– 50 sittplatser till en början. 

– Vi kommer att ha tre heltidsanställda och en vikarie. Det är en tuff tid för restaurangbranschen, men jag älskar utmaningar och att driva företag. Det gäller att satsa, annars når man aldrig dit man vill. Jag har gjort allt jag kan för att det ska gå bra.

Inriktningen är grill och pizzeria, men planer finns för att utöka menyn på sikt.

– Jag skulle även vilja servera husmanskost, men först måste jag hitta en riktig bra kock som kan laga den från grunden.

Utöver restaurangföretagandet arbetar Raid Alsuaibi natt som truckförare över hela Mellansverige. 

– Många undrar hur jag orkar och hinner, men det funkar! Det finns tid både för familj och jobb, det gäller bara att planera, säger han och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!