I februari 2021 skrev tidningen om Magnus Lundströms vågade kliv. Efter 30 år på bageriet Switsbake i Malmköping sa han upp sig för att köpa pizzerian i Sparreholm – utan att ha en aning om hur en rekorderlig pizza skulle bakas. Det blev en svajig start efter en veckas bristfällig introduktion av den förra ägaren.
– Pizzorna blev inte runda. De blev ovala, krokiga, lite tunnare på ett ställe och lite tjockare på ett annat, sa Magnus Lundström då.
Men pizzorna tog sig och omsättningen ökade stadigt de första månaderna. Nu kan emellertid Magnus Lundströms tid på pizzerian vid rondellen där väg 53 och 57 möts vara på väg mot ett slut. Han har lagt ut verksamheten till försäljning.
– Den största anledningen till det är att jag aldrig är ledig. Det sliter på kroppen att aldrig ha semester, säger Magnus Lundström.
Han tog över pizzerian i början av pandemin och det senaste året har präglats av ökade priser, inte minst vad gäller elen. Ett vägarbete utanför pizzerian i somras innebar dessutom en stor inkomstförlust under årets bästa månader. Trots det har det burit sig ekonomiskt, inte minst tack vare köptrogna Sparreholmare.
Magnus Lundström ångrar inte köpet av pizzerian och han hoppas fortfarande på en vändning så en försäljning inte blir nödvändig.
– Jobbet är roligt, så det bästa vore att ha möjlighet att anställa någon och fortsätta. Det var planen när jag tog över, säger han.