Teorin: Våldtäktsmisstänkt gav flickor droger

Flickor så unga som 13 år, har våldtagits i utbyte mot droger och alkohol. Nu söker polisen fler drabbade och vittnen.

Mannen misstänks för sju våldtäkter samt köp av sexuella tjänster av barn.

Mannen misstänks för sju våldtäkter samt köp av sexuella tjänster av barn.

Foto: Adam Wrafter/TT

Katrineholms kommun2019-10-31 15:34

Tidningen har tidigare skrivit om brotten mannen misstänks för, och som han häktades för i början av oktober. Då handlade det om tre våldtäkter mot barn, sex fall av köp av sexuella tjänster av barn samt en våldtäkt mot person över 15 år. Nu har härvan växt ytterligare med ytterligare tre misstankar om våldtäkt mot barn. I samband med att mannen omhäktades i Nyköpings tingsrätt på torsdagen kunde kammaråklagare Fredrik Beijar berätta mer om vad mannen misstänks för. 

Mannen, som är 19 år gammal, misstänks ha försett unga flickor, från 13 års ålder och uppåt, med hasch, cigaretter och sprit i utbyte mot sex. Brotten har skett från mitten av januari till slutet av augusti på en adress i centrala Katrineholm.

– Det är lite oklart hur det har börjat, men det verkar som att han börjat med att tillhandahålla cigaretter. Det är fel att säga att han annonserat, men han har haft någon bild av cigaretter i sociala medier och någon tjej har kontaktat honom och bett honom köpa ut cigaretter, säger Fredrik Beijar. 

Därefter har ryktet gått i Katrineholm. 

– I början ville han bara ha betalt i princip vad cigaretterna kostade. Men sedan har flickorna berättat att han börjat pussas och kramas och det har rullat vidare. 

Våld har i egentlig mening inte förekommit, vad åklagaren vet, utan snarare "milt fysiskt tvång". 

– Det har varit så, att för att få komma och festa ska han få träffa en av tjejerna ensam först. Det kan kallas för hans krav eller vad man vill. Vittnena är överens om att det gått till så. En av dem har fått offra sig och ställa upp. De har varit desperata efter sprit eller droger och han har utnyttjat situationen, säger Fredrik Beijar. 

Historien rullades upp när föräldrarna till två olika flickor uppmärksammat döttrarnas drogmissbruk. Flickorna har var för sig vänt sig till polisen. 

Mannen själv nekar till anklagelserna. Han säger att han känner en del av flickorna och någon har varit hans flickvän. Möjligen kan han, enligt åklagaren, erkänna att han bjudit någon på sprit, men han säger att han inte vetat att det var olagligt. 

De våldtäkter mannen misstänks för nu, sju till antalet, har tre olika flickor utsatts för och det finns ett antal vittnen till händelserna. Men Fredrik Beijar tror att fler kan ha utsatts och att fler vittnen finns. Han vill uppmana utsatta och vittnen att höra av sig till polisen i Katrineholm. 

Karta: Katrineholm
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!