Man misstänks för lång rad sexbrott mot barn

En man i 20-årsåldern häktades på tisdagen misstänkt för tio grova sexbrott.

Mannen greps på lördagseftermiddagen och anhölls senare.

Mannen greps på lördagseftermiddagen och anhölls senare.

Foto: Johan Nilsson/TT

Katrineholms kommun2019-10-01 15:11

En man i 20-årsåldern misstänks för tre våldtäkter mot barn, en våldtäkt, samt sex fall av köp av sexuella tjänster av barn. Våldtäkterna och sexköpen ska ha ägt rum mitt i centrala Katrineholm, på samma adress i ett bostadshus. Brotten ska enligt häktningsframställan ha skett i två omgångar. Alla de tre våldtäkterna mot barn ska ha skett mellan januari och april i år, den våldtäkt som riktat sig mot en person äldre än 15 år ska ha skett från första juli till sista augusti, och samtliga köp av sexuella handlingar av barn ska ha skett under samma period under sommaren. 

Mannen greps i Katrineholm klockan 17:40 i lördags och anhölls tre timmar senare, på sannolika skäl misstänkt för brotten. Sannolika skäl är den högre misstankegraden. 

– Det är flera målsäganden, över 15 år och under 15 år. Men jag kan egentligen inte gå in på respektive brottsmisstanke. Dels är det väldigt tidigt i utredningen, dels behöver vi utföra fler utredningsåtgärder. Men det är allvarliga brottsmisstankar, säger assistentåklagare Johanna Levin, som har hand om ärendet. 

Det har enligt åklagaren inte bedrivits spaning mot mannen någon längre tid. Köp av sexuell tjänst av barn kan avse barn upp till 18 års ålder, men brottet våldtäkt mot barn gäller endast barn under 15 år. Åklagaren vill inte svara på om det bedrivits någon form av bordell på den aktuella adressen i Katrineholm, eller hur sexköpen gått till. 

Mannen som på tisdagen häktades av Nyköpings tingsrätt är tidigare ostraffad. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!