Kommunen kan ordna jullunch trots besparingar

Det blir ingen stor julfest för kommunens personal i år. Men lite julstämning vill kommunen ändå bjuda på.

Någon julfest blir det inte för kommunens anställda i år, men en enklare lunch eller julgröt får förvaltningarna bjuda på.

Någon julfest blir det inte för kommunens anställda i år, men en enklare lunch eller julgröt får förvaltningarna bjuda på.

Foto: Malin Hoelstad

Katrineholms kommun2019-11-29 19:00

Som tidningen tidigare har berättat, har kommunen i år dragit in på julfesten för att spara pengar.

Men trots detta kan kommunens personal bjudas på någon enklare julmat. På vård- och omsorgsförvaltningen har man fattat beslut om att tillåta inköp av julmat, julfika eller liknande till en kostnad av 100 kronor per anställd.

Det berättar Susanna Kullman, verksamhetschef inom förvaltningen.

– Vi vill uppmärksamma att våra medarbetare har gjort ett väldigt gott jobb i år, säger hon.

Exakt hur pengarna används är upp till varje enhetschef att avgöra, förklarar Kullman. Men alla förvaltningens anställda ska på något sätt bli inbjudna.

Även övriga förvaltningar kan bjuda sina medarbetare på jullunch eller något liknande, förklarar kommundirektören Sari Eriksson.

– Julfesten är inställd. Men vi har sagt, att visst kan man uppmärksamma medarbetarna och då kan man tänka sig till exempel en jullunch, säger Sari Eriksson.

Den kommunfest, eller julfest, som man anordnat under tidigare år har kostat ungefär en miljon kronor. Att bjuda på något för omkring hundra kronor per medarbetare blir betydligt billigare än detta.

Att julfesten skulle dras in stod klart redan i våras. Bakgrunden var de besparingar som alla förvaltningar har tvingats göra i år. Kostanden för festen har tidigare delats mellan alla förvaltningar efter deras storlek.

Hur det blir med kommunfesten nästa år återstår att se. Kommunen kommer att ta ett beslut i den frågan i början av året.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!