Ingen julfest för kommunens anställda i år

Det blir ingen julfest för de kommunanställda i år. Orsaken är att kommunen måste spara pengar.

"Det är ett förhållandevis enkelt sätt att spara en miljon kronor på", säger kommundirektören Sari Eriksson om den inställda julfesten.

"Det är ett förhållandevis enkelt sätt att spara en miljon kronor på", säger kommundirektören Sari Eriksson om den inställda julfesten.

Foto: Stina Järperud

Katrineholm2019-11-04 16:45

–  Vi har en del besparingar under det här året och då tycker vi att det är ett klokt beslut att ställa in julfesten i år, säger Sari Eriksson, kommundirektör.

Beslutet har fattats av tjänstemännen i kommunens ledningsgrupp.

–  Den här festen har kostat dryga miljonen de senaste åren, berättar Sari Eriksson. 

Informationen om den inställda festen har gått ut till de kommunanställda. Kommundirektören har dock ännu inte fått några reaktioner på beslutet.

–  En del tycker nog att det är bra när vi har det läge vi har. Det är ett förhållandevis enkelt sätt att spara en miljon kronor på. Andra kommer säkert att tycka att det är väldigt synd. För det har varit en väldigt trevlig julfest under många år.

Kommunen bjuder också sina anställda med familjer på en familjedag på Parken zoo i Eskilstuna varje år.

–  I år valde vi att prioritera den dagen, säger Sari Eriksson. 

Familjedagen lockade drygt 4 000 personer.

Om julfesten kommer tillbaka nästa år eller inte är för tidigt att säga. I början av nästa år ska man ta ett nytt beslut om vad som ska hända med julfesten 2020.

Festen har tidigare beskrivits som en julgåva från arbetsgivaren. 

I fjol arrangerades två festkvällar i november. På menyn stod mandelpotatissallad, kolgrillad fläskfilé, halloumi- och broccolimedaljoner och jerkmarinerad kycklingfilé.

För underhållningen stod bandet Barbados. Festdeltagarna bjöds också på en ABBA-show med ett tributeband. Under kvällen spelade också en DJ.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!