Klart med ny chef för två förvaltningar

Efter flera turer har nu en ny chef rekryterats för förvaltningarna för kultur samt service och teknik.

Service- och teknikförvaltningen samt kulturförvaltningen i Katrineholm får en ny chef, som rekryteras från Söderköping.

Service- och teknikförvaltningen samt kulturförvaltningen i Katrineholm får en ny chef, som rekryteras från Söderköping.

Foto: Rebecka Jonsson

Katrineholms kommun2019-10-08 13:48

Kulturchefen P-O Millberg gick i pension och skulle ersättas av service- och teknikchefen Magnus Gustavsson, som alltså skulle ansvara för två förvaltningar. 

Men Gustavsson sa upp sig och plötsligt behövde båda förvaltningarna ytterligare en eller två nya chefer. 

I november går Gustavssons uppsägningstid ut och på det senaste sammanträdet med service- och tekniknämnden, presenterade ordförande Anneli Hedberg (S) hans efterträdare. Det blir Rickard Bardun, som närmast kommer från Söderköpings kommun där han i dag är chef för serviceförvaltningen.

–  Jag har träffat honom. Han jobbar i Söderköping med liknande arbetsuppgifter. Han ansvarar där för allt det som service- och teknikförvaltningen och kulturförvaltningen gör. Söderköping är en lite mindre kommun, med fler ansvarsområden, säger Anneli Hedberg. 

Men även i Katrineholm ska alltså Bardun svara för två förvaltningar. 

– Vi kan se en del samordningseffekter, men det är också en ekonomisk fråga. Vi ska effektivisera i alla led, konstaterar Anneli Hedberg. 

Hon kan tänka sig att den nya konstruktionen, med samma chef för två förvaltningar, kan komma att ställa högre krav på tjänstemännen vid respektive förvaltning. 

– Vi får se hur betungande det blir. Kulturförvaltningen är betydligt mindre än service- och teknik och vi samarbetar mycket runt den offentliga miljön redan nu, men det är ändå mycket som ska göras, säger hon. 

 Bardun tillträder sin tjänst i december.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!