Budget klubbades utan diskussion

Under onsdagen fanns majoritetens budgetförslag åter på kommunstyrelsens dagordning. Det klubbades igenom utan diskussion.

Så här såg det ut i kommunfullmäktige för drygt en vecka sedan när budgetförslaget återremitterades.

Så här såg det ut i kommunfullmäktige för drygt en vecka sedan när budgetförslaget återremitterades.

Foto: Ulrica Andersson

Katrineholms kommun2019-11-27 18:15

Vid kommunfullmäktiges sammanträde i mitten av november återremitterades budgetförslaget med motiveringen att investeringen i en ny ishall inte ansågs vara tillräckligt berett.

Under onsdagsmorgonen samlades kommunstyrelsen till sammanträde. Då fanns budgetförslaget, med ett kompletterande underlag om ishallen, åter på dagordningen.

Budgetförslaget klubbades igenom utan minsta diskussion, vilket förvånade kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S).

– Det var inte en fråga. Inte en kommentar. Vi ställde majoritetens budget mot övriga, och övriga partier reserverade sig för sina egna budgetar, berättar han.

Betyder det här att ni nu är nöjda med beslutsunderlaget?

–  Vi har fått mer handlingar än vad vi sett förut, även om det finns en del frågor kring finansieringen som kvarstår, så på så vis är vi nöjda. Man har i alla fall förbättrat underlaget, säger Inger Fredriksson (C), oppositionsråd.

Kommunstyrelsen sa vidare ja till att göra en aktualitetsprövning av kommunens översiktplan, avslog en motion om förtydligande skyltning och fick också en genomgång av socialförvaltningens budget av nya socialchefen Lena Ludvigsson.

–  Vi fick höra vad förvaltningen har gjort under året och vad de har på gång. Vi har ett handslag med dem om att de ska minska sina kostader med 15 miljoner första året och 20 miljoner år två. De jobbar med det. Det känns väldigt bra. Man börjar ha koll på läget och vet vad man ska göra, säger Göran Dahlström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!