Vägrade betala för kundvagn full med mat

Mannen gick ut med en kundvagn full med varor utan att betala. Han hävdade att han gjort upp detta med butiksägaren. Nu döms han för stöld.

12 juni 2019 22:49

Det var den 22 juni 2017 som händelsen inträffade på Matpiraten på Lövåsen i Katrineholm. En av butiksägarna ser då en man gå ut genom butiksingången med en kundvagn full med varor. Han konfronterar mannen, som är berusad och hävdar att han gjort upp med butiksägarens kompanjon att få ta ut varorna. Butiksägaren vet att detta är en lögn.

Mannen, en katrineholmare i 55-årsåldern, fortsätter ut på parkeringen. Butiksägaren följer efter och blockerar mannens bil. Mannen betalade aldrig för varorna, som hade ett värde av 1 296 kronor och stod utomhus för länge för att butiken skulle kunna sälja dem. Mannen döms nu av Nyköpings tingsrätt för stöld.

Katrineholms-Kuriren har tidigare berättat att personalen på Matpiraten är hårda mot butikstjuvarna.

Mannen döms även för brott mot knivlagen då han ertappades med att bära kniv på Fredsgatan den 1 april 2018.

Mannen förekommer under tolv avsnitt i belastningsregistret mellan år 2000 och 2014. Det har dock ingen betydelse för straffet för de nu begångna brotten, skriver tingsrätten i domen. Mannen döms nu till villkorlig dom och 30 dagsböter. Han ska också betala 1 157 kronor i skadestånd till Matpiraten för förstörda matvaror samt avgift till brottsofferfonden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecka Jonsson