Stor kedja etablerar sig vid Stortorget i höst

Länge har Glad rags tidigare lokal på Köpmangatan 14 gapat tom, men nu ska det bli ändring på det. Till hösten flyttar optikkedjan Smarteyes in.

I 37 år hade Birgitta Wilson Druce Köpmangatan 14 som sin arbetsplats. I höst flyttar optikerkedjan Smarteyes in i lokalen där klädbutiken Glad Rags tidigare låg.

I 37 år hade Birgitta Wilson Druce Köpmangatan 14 som sin arbetsplats. I höst flyttar optikerkedjan Smarteyes in i lokalen där klädbutiken Glad Rags tidigare låg.

Foto: Emma Eriksson

Katrineholm2021-06-04 12:03

Det var i början av januari 2020 som klädbutiken Glad rags vid Stortorget stängde för gott, då ägaren Birgitta Wilson Druce gick i pension. Sen dess har lokalerna stått mer eller mindre tomma, med gästspel som tillverkningslokal för skyddsvisir och en julmarknad.

Nu står det klart att en ny hyresgäst är på ingång och det blir optikkedjan Smarteyes som kommer till Katrineholm. En rikstäckande kedja som sedan starten 2007 har öppnat 64 butiker från Malmö i söder till Boden i norr. Smarteyes har även flera butiker i Tyskland och Danmark.

Stefan Berg på City-fastigheter berättar att processen pågått sedan i höstas och att kontraktet nyligen undertecknades.

– Det är otroligt roligt när stora kedjor väljer att etablera sig i Katrineholms centrum. Jag gillar deras koncept och det passar perfekt in mitt på torget, säger han.

undefined
Smarteyes finns bland annat i Eskilstuna och Nyköping. Till hösten etablerar sig optikkedjan i Katrineholm.

Under sommaren ska lokalen iordningställas, innan det är dags för den nya hyresgästen att flytta in i september.

– Det ska bland annat målas och vi kommer att bygga ytterligare en ny entré inne i Näckrosgallerian till Smarteyes. Lokalen ska delas av, så Smarteyes kommer att ha 140 kvadratmeter i markplan ut mot Stortorget, förklarar Stefan Berg.

Resterande 140 kvadratmeter blir ytterligare en lokal att hitta en lämplig hyresgäst till.

– Vi har en jämn ström nu, med både små och stora aktörer som önskar etablera sig. Vi har löpande intresseanmälningar och visningar för spekulanter som vi tycker är intressanta och som vi tror på långsiktigt. 

Kan Smarteyes etablering ge ringar på vattnet?

– Absolut! Det är en bra kvalitetsstämpel när stora kedjor väljer att etablera sig i Katrineholms centrum. Vi känner att pandemin har börjat gå mot sitt slut och det är en större efterfrågan, säger Stefan Berg.

För näringslivschef Stefan Toll kommer beskedet om Smarteyes som en glad överraskning

– Men jag vet ju att Stefan på City-fastigheter har pratat om att han har haft några intressenter på gång. Det är naturligtvis jättebra att vi får in fler butiker i centrum. Det skapar mer liv och rörelse när vi inte har tomma lokaler och det är bra att de fylls upp.

Han ger även tummen upp till att det blir en rikstäckande kedja som flyttar in vid Stortorget.

– Ju fler kända varumärken vi får, desto fler är det som tittar på oss, säger Stefan Toll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!