Proveloper storsatsar på Lövåsen med premiär 2022

Västeråsbolaget har ansökt om bygglov för en drygt 5 000 kvadratmeter stor affärslokal på Lövåsen, där bland andra Jem och fix ska in.

Skiss på hur fastigheten ska se ut.

Skiss på hur fastigheten ska se ut.

Foto: Preveloper

Katrineholm2020-12-27 10:41

Den 7 november skickades bygglovsansökan in till samhällsbyggnadsförvaltningen av bolaget Proveloper AB i Västerås, vars affärsidé är att utveckla kommersiella fastigheter på attraktiva lägen. Av kartritningen framgår det att fastigheten ska ligga på Uppsalavägen 15, bakom Matpiraten.

Den aktuella tomten omfattar cirka 18 000 kvadratmeter som sträcker sig mellan Dollarstore och Elgiganten. Idag består området av en grusparkering, en skogsdunge och den gamla ladan som tillhörde gården Heden.

Enligt ritningarna är det en långsmal byggnad som ska uppföras. Den har en fasad av ljusgrå plåt, med en högre del i mitten som är mörkgrå. I den delen finns sex padelbanor och omklädningsrum med bastu inritade. På kortändarna finns utrymmen för verksamheter med varsin stor gård utanför. Den ena är på 1 638 kvadratmeter och de andra på 1 147 kvadrat. Byggnaden innehåller också en mindre lokal på 260 kvadratmeter.

De fyra entréerna vetter mot Uppsalavägen och har varsin kulör; röd, vit, orange och blå. På tomten planeras också för 160 nya parkeringsplatser. 

undefined
Så här ser skissen för nyetableringen ut.

Peter Gullberg är vd på Proveloper och sedan våren 2019 har han fört diskussioner med Katrineholms kommun. De första etableringsplanerna, som ingrep bilvårdskedjan Waxy, gick i stöpet. Nu har det nya projektets pusselbitarna fallit på plats och markköpet har undertecknats för Lövåsen 3:1.

– Kommunen har varit tålmodig och det uppskattar vi. Det känns jättebra att äntligen kunna berätta mer om den här satsningen, som kommer att stärka både Lövåsens och Katrineholms position. Den kommer även till viss del att innebära nya arbetstillfällen, säger han.

I den drygt 5 000 kvadratmeter stora affärslokalen ska flera olika aktörer in. Bland de hyresgäster som i dagsläget är klara finns bland andra Jem och fix, som kommer att flytta från sin nuvarande lokal bredvid Willys på Starrvägen.

– De tycker att det är ett bra läge och på sikt kommer det att innebära att det blir ytterligare nytillskott på Lövåsen. När det sker förflyttningar som den här behöver deras gamla lokal fyllas med en ny aktör, säger Peter Gullberg. 

Bland de planerade nytillskotten finns bilvårdskedjan Carglass, som lagar och byter bilrutor. De har redan över 60 verkstäder i Sverige och vill nu in på marknaden i Katrineholm. 

undefined
Här är tomten för etableringen.

Även den danska biltvättskedjan Wash world, som börjat etablera sig i Sverige, är på ingång till Provelopers planerade affärslokal. Kedjans affärsidé är att kunderna tecknar ett månadsabonnemang för att sedan kunna tvätta bilen så ofta de vill.

Provelopers fastighet ska även inrymma en padelhall med sex banor som byggs åt en av Sveriges största padelaktörer. Vilken aktör det rör sig om kan Peter Gullberg i nuläget inte avslöja, då de vill ligga lågt i avvaktan på ett beviljat bygglov. 

– Padel är en sport som har vuxit fort. De anser att det finns underlag för ytterligare en hall i Katrineholm och känner sig trygga i den här satsningen.

Vad resterande delar av fastigheten ska fyllas med är i nuläget inte klart. Ytterligare 1 500 till 2 000 kvadratmeter är fortfarande lediga, men Peter Gullberg berättar att löpande diskussioner förs med ett antal aktörer inom främst handel och friskvård, och att de hoppas ha fullt uthyrt under första kvartalet nästa år. 

Enligt bygglovsansökan är byggstarten planerad till den 1 maj 2021 med siktet är inställt på att kunna öppna våren 2022. 

Nyetableringar på Lövåsen

Under 2020 har nyetableringarna på Lövåsen tagit rejäl fart. I mitten av juni presenterade tidningen nyheten om en nyetablering på Lövåsen, som på sikt skulle ge 50 arbetstillfällen. Under hösten kom beskedet om att satsningen utökats

I september skrev Katrineholms-Kuriren om att bolaget Svenska stadsbyggen tecknat sig för en 9 000 kvadratmeter stor tomt utmed Österleden, mellan ambulansstationen och Dekra bilbesiktning.

I november kom nyheten om att Jula etablerar sig mellan Mio och Biltema

Karta: Här ska butikerna ligga
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!