Nyetablering på Lövåsområdet: "Ett jättebra projekt för Katrineholm"

Till hösten 2020 öppnar bilvårdskedjan Waxy på Lövåsområdet. Satsningen innebär omkring tio nya arbetstillfällen och fler verksamheter är på ingång.

16 maj 2019 16:25

För en dryg vecka sedan tecknade fastighetsutvecklingsbolaget Proveloper ett markanvisningsavtal med Katrineholms kommun för en 7 000 kvadratmeter stor tomt på Lövåsen. Avsikten är att erbjuda verksamheter med anknytning till bilbranschen och nu är det första hyresavtalet är klart.

Det blir bilvårdskejan Waxy som tecknat ett 25-årigt kontrakt och kommer att etablera sig med en 1 500 kvadratmeter stor bilvårdsanläggning. Kedjan erbjuder invändig och utvändig tvätt av bilen, försäljning av bilvårdsprodukter, däckhotell och däckverkstad samt tvätt av mindre lastbilar.

Själva biltvätten består av en nästan 60 meter lång tunnel.

Provelopers vd Peter Gullberg beskriver Waxy som en ny generation bilvårdsanläggning som uppfyller alla miljökrav.

– I dag räknar man med att två av tre biltvättar görs på gatan med påföljd att grundvattnet blir kraftigt förorenat av tungmetaller. Här renas och återvinns ungefär 90 procent av vattnet. Det är en förstklassig teknik där bilen rullar genom tvätten på ett band och det innebär att det inte blir någon kötid. Kapaciteten ligger på en bil i minuten.

Gullberg konstaterar att marknaden för bilvård kommer att expandera kraftigt under kommande år på grund av hårdare miljökrav, ändrade kundbeteenden och ny teknik.

– De nya generationerna är mer miljömedvetna och vi konsumenter köper i alla avseenden oss mer tid i form av exempelvis färdig mat, biltvätt och städhjälp, säger han.

Peter Gullberg menar att läget på Lövåsen är mycket attraktivt då det ligger nära bostäder, trafikerade riksvägar och en välbesökt handelsplats. Han passar även på att lovorda samarbetet med Katrineholms kommun.

– Både från näringslivskontoret och mark- och exploateringsavdelningens sida har man skött alla processer otroligt smidigt och professionellt och jag är mycket nöjd, säger han.

Vad resterande delar av tomten ska fyllas med är i nuläget inte klart, men diskussioner pågår med intressenter.

– Vi kommer att utveckla ytterligare 2 – 3 bilrelaterade verksamheter som hänger väl samman med Waxy.

Beräknad byggstart är hösten 2019 och hösten 2020 ska allt stå klart. Waxys satsning i Katrineholm kommer att innebära omkring tio nya arbetstillfällen.

– Det här kommer att bli ett jättebra projekt för Katrineholm.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emma Eriksson