Elliot Maxstad var bara ett år när familjen startade Instagramkonto Elliot bakar, som idag följs av över 94 000.
Nu är det dags att ta ett kliv rakt in i Sveriges tv-rum med barnprogrammet "Hemma hos Elliot". I tio avsnitt får tittarna följa med till Elliots vardag med mamma Hanna, pappa Oscar och lillebror Oliver.
Under fem sommarveckor i fjol spelades programmen in i Katrineholm och igenkänningsfaktorn är hög.
– Inspelningsperioden är ett fint minne som jag tänker tillbaka på med värme. Det känns som det var så länge sen så jag har nästan glömt att det inte redan sänts, säger mamma Hanna Maxstad.
Fast en som längtat efter premiären är Elliot själv.
–Häromkvällen tittade vi på några klipp vi fått från SVT och han skrattade högt åt sina egna skämt. Elliot tycker att han är en rolig prick och är stolt när han får se sig själv. Det känns härligt, jag hoppas att den känslan aldrig ska lämna honom, säger Hanna Maxstad.
I varje avsnitt blir det flera deciliter skratt, bus och finurligheter. Torsdagskvällens program handlar om när Elliot och pappa Oscar förvandlade farmors jätterabarber till saft. Den yngste av saftkokarna vet precis hur man gör sötdrickan extra rolig.
– I alla program händer något busigt som ibland känns lite förbjudet. Att Elliot gör något som man egentligen inte får.
Elliot föddes med Crouzons syndrom, som bland annat innebär att huvudet får en annorlunda form. Att få ett barn som inte är som alla andra, har svetsat familjen samman.
– När Elliot kom fick livet en ny dimension med större allvar och mer kärlek. Man är på toppen av kärlekslyckoberget men inom loppet av en minut kan man hamna i en vågdal. Det blev mer allt, men vi förhåller oss till livet på samma sätt som vi gjort om vi fått ett barn utan funktionsvariation.
I programmet läggs inget fokus på att Elliot har Crouzons syndrom, men den informationen finns på programmets sida på SVT play.
– Det är bra om barn som tittar på programmet frågar sina föräldrar varför Elliot har ett annorlunda utseende.
Att släppa in ett tv-team i vardagen är ett sätt för familjen att kommunicera budskapet att annorlunda är bra.
– Jag har längtat efter att få visa folk att livet kan vara vanligt även om man är en funkisfamilj. Vi lever ju värsta Svensson-livet, med vardagliga sysslor, säger Hanna Maxstad.