I september 2019 satte Ceith Landin och Agne Zakarauskaite Landin punkt för sin bistro på Stortorget. Sedan dess har lokalen stått tom, men snart ska det bli ändring på det.
Än så länge är fönstren täckta av byggpapp, men bakom kulisserna arbetar Salman Rammo för att få allt klart.
I slutet av april räknar han med premiär för sin restaurang Chicken house, som bland annat ska ha husmanskost, pizza och rätter med friterad kyckling på menyn.
– Jag ska även ha shaurma, som är en slags sandwich från Syrien. Jag har letat länge efter lokal och längtar efter att få öppna, säger Salman Rammo.
Han har arbetat åt Ceith Landin i både Katrineholm och Rejmyre och hängde på låset redan när bistron blev ledig för två år sedan.
– Jag har frågat kommunen flera gånger om jag fick hyra, men har fått nej. Nu känns det jättebra att få ta över lokalen.
Att dra igång ett matställe i tuffa tider med coronapandemi är inget han räds.
– Det är klart att det blir annorlunda, men det kommer att bli mycket take away. Jag kommer att ha två anställda till en början, men går det bra blir det flera, säger Salman Rammo.
Matlagning beskriver han som en passion i livet.
– Många säger att de tycker om att lyssna på musik. Jag blir glad av att laga mat. Hemma är det jag som lagar mat, inte min fru, säger Salman Rammo och skrattar.
I sitt hemland Syrien drev han restaurang i 15 år, men fick lägga ner när kriget bröt ut.
– Det fanns ingen som vågade sig ut för att äta på restaurang, det var för farligt, berättar Salman Rammo.