Nyligen kunde tidningen avslöja att en "VIP-lista" mejlats ut till kommunanställda. Där erbjöds anställda skriva upp sig för att få fribiljetter till eventet Truckmeet som arrangerades i oktober på Lövåsen. Marken fick arrangörerna låna gratis av kommunen.
Nu kan tidningen berätta att Katrineholms kommun inlett en intern granskning för att se om allting gått rätt till.
– Vi tittar på hela förfarandet, allting kring Truckmeet där vi som kommun varit inblandade för att få en bild av vad som har hänt, säger kommundirektör Sari Eriksson.
Själva utredningen görs av kommunjuristen.
Mejlet om fribiljetterna och VIP-listan är skickat från en högt uppsatt person på samhällsbyggnadsförvaltningen. Hen har tidigare sagt till tidningen att "själv hade jag varken intresse av eller tid att delta, men jag ansåg att vi kunde dela ut biljetterna inom förvaltningen för att främja engagemang och deltagande".
Men personens namn står med på VIP-listan och hen ska ha bett om tio fribiljetter. När tidningen frågar om detta svarar hen att biljetterna var ämnade för andra.
"Inga av biljetterna var till mig personligen. Jag besökte inte eventet. Biljettlistan skickades ut på torsdagen och skulle lämnas till arrangören redan samma dag. Jag reserverade tio biljetter till personer som hjälpt till att göra evenemanget möjligt men som jag visste, inte skulle hinna att svara på mejlet", skriver personen i ett mejl och fortsätter:
"Allt gick väldigt fort och jag inser att det var fel att ta emot biljetterna. Min intention var endast att glädja medarbetare på förvaltningen och se till att biljetterna kom till användning."
Kommunens agerande att först låna ut marken gratis och sedan ta emot fribiljetter har tidigare kommenterats av Parul Sharma, tillförordnad generaldirektör på näringslivsorganisationen Institutet mot mutor. Hon ser det hela som problematiskt.
– Att kommunen premierar ett företag och lånar ut en markområde på detta sätt gränsar till ett otillbörligt agerande, sa hon till tidningen då.
Exakt när utredningen startade kan kommundirektör Sari Eriksson inte svara på.
– Jag kan inte säga ett exakt datum, men ganska nyligen.
Kände du till den här VIP-listan innan du läste om det i tidningen?
– Nej, det gjorde jag inte.
Sari Eriksson vill inte kommentera om hur hon ser på den persons agerande, som skickade ut mejlet, i och med att det pågår en utredning.
Tidningen har tidigare berättat att 18 personer skrev upp sig på VIP-listan och att de tillsammans bett om 61 fribiljetter. Men det rör sig om fler biljetter än så. Totalt har man bett om 99 biljetter, varav 61 vuxenbiljetter och 38 ungdomsbiljetter.
En vuxenbiljett kostade 250 kronor, vilket betyder att enbart uttaget av vuxenbiljetter motsvarar ett värde på 15 250 kronor.
Det är inte heller bara anställda på samhällsbyggnadsförvaltningen som skrivit upp sig på listan, utan även personer på andra förvaltningar och ett kommunalt bolag.
Ni har en policy mot mutor, är det något man blir informerad om när man börjar jobba på kommunen?
– Ja, jag hoppas det men vi kan säkerligen göra det här oftare. Sen ligger den såklart bland våra styrdokument, men det finns all anledning att ta upp många av våra styrdokument löpande. Och nu reviderades den här policyn alldeles nyss, det var uppe på fullmäktige, säger Sari Eriksson.