Man misstänks för våldtäkt – på flicka i nedre tonåren

En man i 30-årsåldern åtalas för våldtäkt av barn i mars i år. Han misstänks ha hållit fast barnet, en flicka i nedre tonåren, när han förgrep sig på henne.

Mannen misstänks ha våldtagit en flicka i Katrineholm och han sitter häktad sedan augusti.

Mannen misstänks ha våldtagit en flicka i Katrineholm och han sitter häktad sedan augusti.

Foto: Johan Nilsson/TT

Katrineholm2024-10-03 15:13

Den man som sedan mitten av augusti sitter häktad, misstänkt för våldtäkt mot barn, åtalas nu.

Det var enligt åtalet i mars, som mannen, som är i 30-årsåldern höll fast en flicka och våldtog henne. Det skedde enligt åtalet på en adress i Katrineholm.

Det dröjde några dagar innan det utsatta barnet berättade för andra personer vad som hänt. I det läget kände polisen inte till mannens fullständiga namn, utan bara hans smeknamn. I april fick man träff på dna-prov som tagits och under sensommaren greps, anhölls och häktades mannen.

Att det tagit lång tid mellan händelse och häktning hade olika orsaker. Polisen ska prioritera ärenden där någon sitter frihetsberövad, förklarade Daniel Eriksson, chef för avdelningen för grova brott i Sörmland, vilket inte var fallet här. Man bedömde också att det inte var fråga om pågående brottslighet.

Enligt stämningsansökan förnekar mannen brott. Flickans berättelse styrks av vittnen, bland annat hennes mamma, samt tre andra personer, som talat med flickan efter händelsen. Bland bevisningen finns också fotografier på flickans skador, som ska ha uppstått under övergreppet.

Mannen har tidigare dömts villkorligt och till böter för skadegörelse. Då hade han råkat i bråk med en annan person på återvinningen. Han dömdes då för ha orsakat plåtskador när han sparkade på den andras bil. Han har också dömts för snatteri och narkotikabrott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!