Pulkorna är redan på väg, i en container, till Grönland. I maj nästa år följer deltagarna i expedition Pink ribbon efter. De ska skida tvärs över ön, cirka 60 mil på 28 dagar.
– Det enda som finns att se är tydligen en övergiven radiostation på mitten, annars kommer det att vara is, is och is. Temperaturen kommer att ligga mellan -30 och +2, och blåser det upplevs det som ännu kallare, säger Lisa Sund, 49 år.
Först tänkte Lisa Sund att det skulle bli en stor fysisk utmaning, nu tror hon att det handlar mer om det mentala.
– Vi kommer att vara avskurna från omvärlden och hänvisade till varandra. Det ställer stora krav på oss, säger hon.
Expeditionen startar i staden Kangerlussuaq och har Tasiilaq som slutdestination. 60-milaturen börjar med fyra, fem dagar uppför och slutar med några dagar nerför, mittemellan skidar de på platten.
– Skidåkningen känner jag mig trygg mig i, det är nästan som en religion för mig. Värre är att det finns risk för isbjörn när vi närmar oss kusten vid målet.
Lisa Sunds resa mot äventyret började i augusti. Expdition pink ribbon sökte en svensk bröstcanceröverlevare för att på skidor korsa Grönland. Att gilla utmaningar, både mentalt och fysiskt, stod högst på listan över önskade egenskaper. Lisa Sund nappade direkt på Instagram-efterlysningen.
– Jag mejlade och skrev "Det är mig ni ska ha", berättar Lisa Sund.
Efter två samtal tyckte projektets initiativtagare, norskan Silje Løkeng, också det. Lisa Sund blev en del av gruppen som består av sju kvinnor. De fyra bröstcanceröverlevarna kommer från Norge, Danmark, Grönland och Katrineholm. Till sin hjälp har de äventyraren Liv Arnesen, första kvinna att ensam korsa Sydpolen, och två guider.
Deltagarna har fått ett 73-sidigt dokument, på norska, för att kunna förbereda sig på äventyret. Det handlar om allt från att göra riskbedömningar och vikten av att äta mycket, till listor för utrustning och första hjälpen.
– Jag har läst hela, Google translate har fått hjälpa till med enstaka ord. Danskan är ett större problem för mig, och det är viktigt att vi kan kommunicera med varandra om det händer något.
Expeditionen träffas via en digital kommunikationsplattform varannan vecka. Innan de åker ska de ha två träningsläger. Den första i Norge nästa vecka.
– Vi ska sova i tält fyra nätter, och ägna oss åt däckdragning i det tempo som vi ska skida i. Att dra däck är det närmaste man kan komma att dra en pulka.
Oavsett väder ger sig Lisa Sund ut med sitt däck på släp. Ofta blir det två timmar på Åsen och Knorran, eller elljusspåret i Forssjö. Senare väntar testdagar för att se hur expeditionsdeltagarna ligger till i träningen. Då väntar nio 45-minutersintervaller med däck.
– Jag känner mig lite dum när jag möter folk. Men när jag förklarar tycker de att det är roligt.
Lisa Sund har tidigare berättat i Katrineholms-Kuriren om hur hon för tre år sedan upptäckte knölen i sitt bröst, och om vägen tillbaka. I dag ser hon sig som frisk, men äter mediciner för att förhindra att sjukdomen kommer tillbaka.
– Medicinerna gör min kroppstermostat helt snurrig, så jag är lite orolig för kylan.
Sponsorer står för all utrustning till expedition Pink Ribbon. Målet för deltagarna är att samla in pengar till bröstcancerforskning, men också att uppmuntra till en aktiv livsstil, vilket minskar risken för cancer.