I nästan 40 år har brödratrion Serinkaya varit synonym med Kungens hörna, som tidigare hette San Marino. Redan 1986 köpte äldste brodern Yakup restaurangen och snart nog anslöt Tayip Serinkaya.
– Jag flyttade till Katrineholm 1987 och började jobba på San Marino, berättar han.
Under många år drev han restaurangen ihop med sin lillebror Mehmet, men i juni 2021 drabbades familjen av ett hårt slag. Mehmet Serinkaya, som då ägde Kungens hörna, omkom i en mc-olycka. I all sorg bestämde sig Tayip ändå för att driva stället vidare, men nu sätter han punkt.
– Det senaste halvåret har varit jobbigt, kroppen värker och det är stressigt och ensamt. Jag är 62 år så det är inte dags för pension än, men jag lämnar livet som företagare och det känns bra. Nu kan jag åka hem till Turkiet på semester utan att behöva oroa mig för företaget, berättar Tayip Serinkaya.
Han är stolt över att ha fått vara en del av en 38-årig epok.
– I vår bransch byts det ofta ägare efter bara något år, men jag har gått hit varje dag sen 1987. Jag är så tacksam för mina stamkunder, de har blivit som min familj. Jag kommer nog att känna mig lite ensam utan dem, men jag får väl komma hit och fika.
Det var stammisarnas förtjänst att han hittade den nya lokala ägartrion: Henrik Holm, Sören "Trolle" Trolin och Charlie Rangstedt.
– Jag hade ju pratat med mina matgäster om att jag ville sluta. Ryktet gick och en dag klev Henrik Holm in och frågade om jag ville sälja, berättar Tayip Serinkaya.
I måndags, den 13 maj, skrev de på köpeavtalet, men under en månad stannar Tayip för att hjälpa de nya ägarna. Sören "Trolle" Trolin och Henrik Holm har arbetat tillsammans på SKF och Charlie Rangstedt jobbar månaden ut på posten.
– Jag har drömt om det här i 25 år och Tayip är fantastisk och lär oss jättemycket, säger Henrik Holm.
Nu ska Kungens hörna förvandlas till 34:ans musikpub under några intensiva veckor.
– Vi kör luncher samtidigt som vi renoverar sena kvällar och nätter. Det kommer att bli ett ställe med livescen i källaren och vi kommer att ha allt från jazz och blues till rock. På kvällarna blir det en enklare pubmeny och vi ska utöka ölsortimentet med hantverksöl.
Någon tidigare erfarenhet av restaurangbranschen har inte trion, men det är inget som bekymrar dem.
– Vi har en månad på oss att lära oss husmanskost, men vi har ju tränat hemma på det hela livet, konstaterar Henrik Holm.