Wilma ger råd för ett prisvärt och gott semmelbak

Inför årets fettisdag är det många som funderar på hur man ska fira denna högtid. Bakbloggaren Wilma Lagmyr har en idé som hon tror kommer att göra smaksuccé.

"Förra året var det populärt med lite större mandelbitar i mandelmassan, vilket jag fortfarande kan se hänger kvar lite grann även detta år", säger bakbloggaren Wilma Lagmyr. Bilden är ett montage.

"Förra året var det populärt med lite större mandelbitar i mandelmassan, vilket jag fortfarande kan se hänger kvar lite grann även detta år", säger bakbloggaren Wilma Lagmyr. Bilden är ett montage.

Foto: Wilma Lagmyr

Katrineholm2023-01-22 14:15

– Den mest populära semlan verkar vara den traditionella. Förra året var det populärt med lite större mandelbitar i mandelmassan, vilket jag fortfarande kan se hänger kvar lite grann även detta år, säger Wilma Lagmyr.

Eftersom matpriserna stigit mycket, kan det vara passande att på egen hand baka sina semlor i stället för att köpa. Det sparar man några kronor på. Om man även vill spara tid, går det att köpa färdiga semmelbullar som senare fylls där hemma, då finns dessutom möjligheten att själv bestämma vad som ska vara i.

undefined
Wilma Lagmyrs semla med egen pistagemandelmassa från 2021.

Wilma Lagmyr har redan bakat ett gäng semmelbullar som hon fryst in, så de är som nybakade när hon tar fram och gör i ordning dem med fyllning.

– Jag har tänkt att göra vanliga semlor med hemmagjord mandelmassa i, de är godast enligt mig. Men sen ska jag också testa något nytt! De senaste åren har jag haft som tradition att varje år göra en specialsemla med annorlunda smaker, för skojs skull. Förra året gjorde jag en semla med hallonmandelmassa, säger hon och fortsätter:

– För att inte bryta traditionen ska jag i år testa att göra en semla med smakerna choklad, grädde och banan. En chokladsemla fylld med chokladkräm, skivade bananer och vispad grädde. Det är några av mina favoritsmaker när det kommer till bakverk och det är kul att experimentera. Jag tror att det kan bli gott även om det är långt ifrån hur en traditionell semla ser ut, säger Wilma Lagmyr.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!