Pontus Kinnander blir ny nyhetschef på Katrineholms-Kuriren

Snart frontas Katrineholms-Kuriren av ett nytt ansikte. Pontus Kinnander, 34, tar över som nyhetschef i höst. "Min vision är att lyfta invånarna och historierna som finns här, på ett så nära sätt man kan", säger han.

"Jag älskar enkäter, jag tycker alltid att det är bra att få ett utifrån-perspektiv", säger Katrineholms-Kurirens blivande nyhetschef Pontus Kinnander.

"Jag älskar enkäter, jag tycker alltid att det är bra att få ett utifrån-perspektiv", säger Katrineholms-Kurirens blivande nyhetschef Pontus Kinnander.

Foto: Selma Merdović

Katrineholm2024-07-10 13:55

Det märks att Pontus Kinnander tar sig an det nya uppdraget som Katrineholms-Kurirens nyhetschef med hög energi och med kärlek till de lokala perspektiven.

– Det är läsarna som vet bäst. Om de tycker att något är intressant, ja då är det så. Om de är oroliga för något, är det förmodligen oroväckande. Man måste ta läsarnas känslor, deras oro och deras intressen på allvar, säger han och fortsätter:

– Min vision är att lyfta invånarna och historierna som finns här, på ett så nära sätt man kan, och att alltid lyfta hur läsarna påverkas av något.

Närmast kommer Pontus Kinnander från en tjänst på SVT, där han varit redaktör för både SVT nyheter Sörmland och SVT nyheter Öst, något som tidningens chefredaktör Ida Lithell ser som en stor styrka.

– Han har örnkoll på vårt område. Detta sammantaget med den erfarenhet han besitter kring rörligt material och nyhetsarbete, skapar en solid grund för honom och redaktionen. Vi behöver det bästa laget för att kunna ta nästa kliv i vår förflyttning mot ännu vassare journalistik. Jag är väldigt glad att Pontus kommer leda laget framåt, säger hon.

Med hjälp av sina digitala kompetenser vill Pontus Kinnander utveckla Katrineholms-Kurirens närvaro i flera olika kanaler.

– Som läsare märks det att tidningen jobbar kanalöverskridande. Man fångar upp en presskonferens för en ny cykelbana, genom att man själv testar den i en video på Instagram. Den typen av innehåll kan man jobba med ännu mer.

Pontus Kinnander är ett välbekant ansikte i stan, bland annat genom Katrineholmsrevyn där han medverkar. Han är född och uppvuxen i Valla, men bor nu i en villa i Laggarhult tillsammans med sin sexårige son, sin sambo och två bonusbarn.

– Jag är verkligen katrineholmare, jag älskar stan!

Vad gör du när ingen ser?

– Jag brukar rappa högt i bilen. Just nu lyssnar jag och min son på Eminems nya låt "Houdini" i bilen, den brukar vi sjunga med i.

Det är inte första gången Pontus Kinnander sätter sin fot på Katrineholms-Kurirens redaktion. Redan för tio år sedan hade han ett vikariat som reporter på tidningen.

– Jag tyckte att det var superroligt och mycket lärorikt. Nu känns det spännande att vara tillbaka i en ny utmanande och rolig roll. Mycket har såklart hänt på redaktionen, man har flyttat och flera nya ansikten har tillkommit. Men kvar finns samma peppiga och härliga energi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!