Hon är inte emot renoveringen av lokalen eller själva restaurangen, utan är kritisk till processen, som hon anser gick för snabbt.
– När den här affären gjordes så tycker jag att det saknades underlag. Beslut fattades väldigt snabbt och allt var inte helt genomtänkt, säger Victoria Barrsäter (C).
Hon ifrågasätter också avtalet som kommunen skrivit med hyresgästen, Tommy Myllymäki, som driver restaurangen som nu ligger ute till försäljning. Hyreskontraktet är skrivet på fem år med en omsättningsbaserad hyra som har ett golv och ett tak. Barrsäter anser att eftersom kommunen lagt 17 942 618 kronor på restaurang Parken, om man räknar med utköpet av tidigare ägaren, så borde avtalet varit längre.
– Man har inte tagit reda på vad restaurangen kan vara värd. Nu ligger den ute för 3,7 miljoner och den förra ägaren köptes ut för 4,1 miljoner. Vi har inte tänkt efter innan, säger hon och fortsätter:
– Med de investeringarna behöver vi se till att vi får tillbaka det vi investerat. I mina ögon är det här svårmotiverat.
Däremot delar hon majoritetens förhoppning om att Parken ska bli en mötesplats för katrineholmarna.
– Jag ser gärna att det är en mötesplats. Jag ser fram emot att vi fortsätter utveckla restaurangen. Det jag vänder mig mest emot är det här märkliga avtalet. Gör man en sådan stor investering måste man var försiktig med skattemedlen.
Tony Rosendahl, Vänsterpartiets gruppledare, har tidigare kritiserat kommunen för hur de hanterat affären. Han anser även att invånarna inte har fått det som de blev lovade.
– Jag har varit kritisk från början. Inte mot Myllymäki som koncept, utan min kritik är mot majoriteten som lovat att Stadsparken ska bli en träffpunkt. Vi var många som sa att det här konceptet inte kommer att hålla och vi har fått rätt. Majoriteten försöker locka med kända namn och vill ha ett guldhus på torget. Det är fel fokus.
Vad hade du velat se?
– Något som tilltalar flertalet katrineholmare. Ett ställe där det finns möjlighet att fika, ta en bit mat, ett glas vin till ett rimligt pris och så generösa öppettider.
Men det kan vara ganska svårt att ha öppet hela dagen? Det kräver många gäster.
– Jo, men du har ju krögare idag som klarar av det, säger Tony Rosendahl.