Vi måste stoppa nynazisterna nu

Sverige 14 september 2021 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till Robert Skoglund 11/9 angående nynazismen.

Du är en oerhört modig man som skriver om de här hatiska människorna, företrädesvis unga män. Dessutom under eget namn, vilket jag fegar att göra. Tyvärr verkar inte samhället, det vill säga vi alla, ta dem riktigt på allvar, vilket i sig är skrämmande. För precis så fick Hitler en gång legitimitet. För det som frodas under ytan kommer upp, förr eller senare, som vilken giftig växt som helst. Jag har läst delar av NMR:s (Nordiska Motståndsrörelsen, nynazisterna) plan för Sverige och den texten får det verkligen att gå kalla kårar över hela mig. Deras människosyn är så otäck att den borde få alla vettiga människor att ta totalt avstånd, nu och för all framtid. Kanske är det så att det hos oss, vanliga Svenssons, inte riktigt gått in vad det är för folk vi har att göra med. Inte bara hela HBTQ-rörelsen är hotad utan i en diktatur, enligt NMR, rensas alla som inte behagar överherrarna ut. Invandrare, vänsterfolk och funktions-hindrade, alla som inte stämmer in på den så kallade "ariska rasen", det rena blodet eller vad mer dravel de har tagit till sig. De som för något slags krig, mot vad och vem kan man undra. Mot oss andra kanske, men troligen mot sina egna brister och ofullkomlighet.

Vad gäller pappor, med NMR:s logga på T-shirten, som hämtar barn i förskola eller skola, varför inte orosanmäla? Är vi fler som gör det då kanske det händer något och vi gör det anonymt om vi känner oss utsatta. Idag rekommenderas att vi orosanmäler barn till en pappa som går till prostituerade, varför inte också barn till en nynazist?

Hatiska män finns i Vingåker och precis överallt, farligt, giftigt ogräs spirar på alla ställen där jordmånen är god. Ska vi stoppa dem nu, eller när det är försent? Det är snart val, vad tänker du rösta på? Det finns bättre partier än nynazisterna.

Bekämpa ogräset nu!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Vingåker

Kristin, 30, testar att hyra kläder till barnen: "Till bebisar är det superbra"

Vingåker

Ungas mående i Sörmland oroar: "Vi jobbar hela tiden i uppförsbacke"

Katrineholm

Räddningstjänsten ska utbilda nior om A-traktorer: "Måste tänka på konsekvenserna"

Vingåker

Elin vill stoppa mobbningen – elever utsätts för rasism och trakasserier

Vingåker

Inget rätt eller fel när unga skapade konst på Kjesäter

Visa fler