Men innan Krogpatrullen berättar om sitt besök måste vi först snacka lite om elefanten i rummet.
Det har gått drygt ett år sedan den nuvarande ägaren tog över arrendet av den anrika restaurangen i Katrineholms stadspark. Krogen fick ett nytt namn och en ny inriktning, från trendig och ungdomlig krog med inspiration från storstan till ett typiskt småstadshak med grillspett, pizza, burgare och pommes.
Det fattar vem som helst att det inte är alldeles enkelt att ta över en omdebatterad krog som drivits av en av Sveriges mest högprofilerade kockar och krögare (Tommy Myllymäki) och inte heller att hålla en restaurang med tydlig sommarprofil öppen året runt.
Med det sagt är det bara att konstatera att Parc de la ville, som nu tycks ha hittat sin form, blev en restaurang som inte nämnvärt sticker ut från stadens övriga restaurangutbud.
Läget och miljön är dock oslagbart, inte minst en försommarkväll i maj, som när Krogpatrullen gjorde sitt besök. Uteserveringen intill Stadsparkens damm är både mysig och bekväm och vill man sitta inne är matsalen både vackert inredd och har ljuvlig utsikt över parken, medan den inglasade delen Orangeriet, med sina öppningsbara väggar, erbjuder ett skönt mellanting mellan ute och inne.
Menyn är lång och omfattar snacks, grill- och kötträtter, pasta, sallader och pizza. Dessutom finns allehandla drycker och drinkar.
Vårt sällskap kommer direkt från våra jobb och vi är både hungriga och varma.
Vi får ett bord under segeldukens skugga och beställer genast in veckans drink Aperol spritz (110 kr) och en Mojito (140 kr), Gamma Ray på fat (79 kr) och en Snackskorg (190 kr) som vi delar på fyra. In kommer stora drinkar med en massa is och imma på glasen. Vi gillar den färska passionsfrukten som följer med Mojiton, Aperol spritzen är också god.
Snackskorgen är generös, med två goda dipsåser och hårt friterade tilltugg: bläckfiskringar, chilicheese-puffar, mozzarellasticks, lökringar och pommes. Kanske inget för dem som vill äta hälsosamt, men vi i Krogpatrullen har snart mosat i oss alltihop.
Serveringspersonalen är vänlig och uppmärksam, men det tar lite tid innan våra huvudrätter kommer. Vi testar vegetarisk pasta, med paprika, champinjoner, lök och soltorkade tomater. Rätten är krämig, och grönsakerna hårdstekta. Såsen är otroligt fet och stabbig, särskilt efter de friterade snacksen, men smaken är det inget fel på.
Vi testar också en Bacon & jack-burgare (165 kr), som har fått sig en rejäl omgång med saltkaret och på stekbordet. Det är gott!, tycker en majoritet av oss.
Vi tar även in kötträtten Filé black & white med klyftpotatis och wokade grönsaker (259 kr). Fläskfilén är hård och torr, men i övrigt får anrättningen godkänt.
Vi testar också en pizza, och valet faller på Pizza Bianco (145 kr). Här har vi kvällens snyggaste rätt. Små röda körbärstomathalvor, rosa räkor, rödlöksringar och rucola bildar ett vackert stilleben. Pizzan är också perfekt gräddad i restaurangens berömda vedugn. Tråkigt att brödet saknar den saftiga seghet som man förväntar sig i en "finpizza". I stället är botten torr och mjölig.
Inspirerade av den vackra solnedgången och mysiga stämningen slår vi till på två desserter att dela på. Vi kör på citroncheescake (75 kr) och Creme de Catalana (69 kr). Vi hinner inte ens ta upp mobilen för att fota dem innan citrondesserten är uppäten. Den är sjukt god. Creme de Catalana är också en god dessert med härlig konsistens trots att kocken kan ha haft i lite för mycket vaniljpulver i den.
När vi lämnar Parc de la ville är vi rejält mätta.
Notan för fyra har stannat på en rimlig nivå men det är inte den billigaste krogen i stan. Vi har också fått ett par myggbett var och verkligen känt att sommaren är här.