Vi växlar upp Katrineholms-Kuriren – på nätet

Nu blir vi en tredagarstidning – på pappret. På nätet finns vi dygnet runt för dig som läsare.

Katrineholms-Kurirens chefredaktör Ida Lithell om insatserna som görs i samband med förändringen i antalet utgivningsdagar.

Katrineholms-Kurirens chefredaktör Ida Lithell om insatserna som görs i samband med förändringen i antalet utgivningsdagar.

Foto: Selma Merdovic

Krönika2024-08-21 08:59
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

1 oktober blir den tryckta versionen av Katrineholms-Kuriren en tredagarstidning, med utdelning tisdagar, torsdagar och lördagar. Förändringen görs för att trygga tidningens framtid. Vi behöver säkerställa produktionen av vår lokaljournalistik mot bakgrund av ändrade medievanor och ökade distributions- och papperskostnader. 

Varken nyhetsbevakning eller mängden journalistik kommer att påverkas av förändringen. I samma utsträckning som tidigare kommer vi att bevaka och granska samtliga orter i vårt närområde. Färre utgåvor ger oss däremot möjlighet att satsa på mer djuplodande journalistik samtidigt som vi nu får chansen att ta nästa kliv mot den bästa digitala läsupplevelsen. 

Som pappersläsare får du en fylligare tidning i din hand, med ett mer omfattande innehåll. Är du e-tidningsläsare får du en matigare läsupplevelse. Besöker du vår sajt kkuriren.se eller vår app hamnar du mitt i epicentrum. Här ger vi dig direkt koll på rådande läge – dygnet runt. 

Ett flertal insatser väntar nu. För att stötta er som inte ännu börjat använda våra digitala kanaler kommer vi att bjuda in till en informationsträff den 18 september. Alla prenumeranter kommer att få ett informationsbrev hem som berättar mer om förändringarna. I brevet finns också en guide som beskriver hur man loggar in i våra appar och läser nyheter digitalt i nyhetsappen och i e-tidningen.

22 augusti klockan 11.00 kommer vi att ha en chatt på vår sajt, där alla läsare bjuds in för att ställa frågor kring förändringarna och den lokala journalistiken. Har du redan nu spörsmål kring din prenumeration i skenet av förändringarna i antalet utgivningsdagar kan du få snabba svar på kkuriren.se/svar

Sedan 1917 har Katrineholms-Kuriren haft förtroendet att leverera lokalnyheter på papper, sedan 1995 på nätet. Endast på denna punkt jobbar vi på redaktionen utan deadline. Digitalt är ni fler som läser oss än någonsin tidigare. Det är det bästa läskvitto man kan få. Vårt varmaste tack för ert förtroende! Vi ska göra allt vi kan för att förvalta det väl.

I en föränderlig tid, i en föränderlig bransch, går det inte att stå kvar. Vi behöver ställa om där vi ser utmaningar, växla upp där vi ser möjligheter. En tidning som står stilla dör i tysthet. 

Läs chatten med läsarna om förändringen i antalet utgivningsdagar: Chefredaktör Ida Lithell svarar

Läsarträff

Välkommen att träffa oss! 

När: 18 september klockan 10.00-12.00 eller klockan 14.00-16.00.

Var: Kulturhuset Ängeln Hörsalen.

Adress: Djulögatan 27, Katrineholm.