Vingåkerspartiet är inte emot ett nytt sportcenter

Vingåkerspartiet är INTE emot sportcenter eller nytt badhus som Skoglund felaktigt skriver i sin insändare, bara hur det ska finansieras, skriver Tommy Björkdal och Irene Sandqvist Vingåkerspartiet.

Vingåkerspartiet är INTE emot sportcenter eller nytt badhus som Skoglund felaktigt skriver i sin insändare, bara hur det ska finansieras, skriver Tommy Björkdal och Irene Sandqvist Vingåkerspartiet.

Foto: Sweco/Vingåkers kommun

Insändare2022-11-01 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på Robert Skoglunds (S) inlägg, publicerad den 22 oktober.

Vingåkerspartiet lyssnar på alla men tycker att man måste prioritera efter de förutsättningar som Vingåker har. Robert Skoglund (S) tror att ett nytt sportcenter ska lösa alla problem vi har och står inför. Vingåkerspartiet är INTE emot sportcenter eller nytt badhus som Skoglund felaktigt skriver i sin insändare, bara hur det ska finansieras. Glöm inte hur det gick med slottsrenovering och tennisparken. Hur gick det med budgeten där? Kanske dags att införa politikeransvar och inte bara tjänstemannaansvar? Nämnde Skoglund, Anneli Bengtsson (S) och Charlotte Prennfors (M) är alla ansvariga för den felräkningen.

Ungdomar i Vingåker utsätts för hot, gängkriminalitet, grooming enligt KK som bekräftas av elever och Slottsskolans rektor. Vidare har signaturen ”En orolig ungdom” skrivit en klok insändare i KK om att sätta upp övervakningskameror som Vingåkerspartiet tycker är en viktig fråga för att öka tryggheten för både gammal som ung.

Ett nytt sportcenter skulle troligtvis årligen kosta Vingåkers kommun mellan 20-25 miljoner kronor för drift och ränta. Denna kostnad kommer att få bäras av många generationer framåt. 

Hittills i år har Vingåker tappat 50 invånare vilket innebär en ekonomisk förlust på 3 miljoner. Tror verkligen politiken att ett nytt sportcenter till detta pris skulle lösa våra problem?

Vingåkerspartiet säger därför: Gör om och prioritera rätt!