Nytt sportcenter – en investering i våra barn och unga

Vi ser Vingåkers nya sportcentrum som en investering i våra barn och unga, skriver Robert Skoglund (S).
Vi ser Vingåkers nya sportcentrum som en investering i våra barn och unga, skriver Robert Skoglund (S).

Insändare 22 oktober 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till Hans Ekelund, Vingåkerspartiet den 16 oktober.

Att Vingåkerspartiet inte vill ha ett nytt sportcenter med badhus har man visat med all tydlighet, ett utav deras stora vallöfte. Man tycker inte att vi skall lägga kommunala medel på detta utan satsa på andra saker. Vi ser det som en investering i våra barn och unga. Om vi i fortsättningen skall ha ett badhus så behöver ett nytt byggas. Det går inte längre att renovera det nuvarande. Att flera utav våra aktiva föreningar har svårt att få halltider är också ett faktum. Dessutom vet vi inte hur länge volleybollen kommer att få ha sitt undantag med en för låg takhöjd. Skall vi då bara stoppa huvudet i sanden och hoppas på det bästa?

Jag håller med om att det är mycket pengar, det är därför våra beslut innehåller så kallade grindbeslut. Vilket betyder att vi följer upp och utvärderar projektet i flera olika steg, just för att vi skall kunna förändra, ta bort eller lägga till om så behövs. Vi säkerställer på så vis att det inte kan dra i väg i kostnader eller annat.

En kommun som Vingåker kommer aldrig kunna hitta en entreprenör som är villig att bygga en liknande anläggning. Däremot kanske vi kan hitta en som är villig att driva den. Vi kanske också kan få sponsorer som är villiga att betala för att till exempel få sitt namn på anläggningen. Här gäller det att vara innovativ och se utanför boxen. Vi har ett fantastiskt engagerat näringsliv med starka företagsledare som vill vara med och utveckla Vingåker. Här behöver vi gå hand i hand med varandra.

Vi behöver satsa på våra ungdomar och våra föreningar, dessa är en garant för ett rikt och framgångsrikt samhälle.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa