Vem tar ansvaret för Lasstorps placering?


Är det Lasstorp koloniförening som ska behöva ta konsekvenserna av placeringen, eller är det kommunen som borde ta fullt ansvar för detta, undrar Ayser Barham.

Är det Lasstorp koloniförening som ska behöva ta konsekvenserna av placeringen, eller är det kommunen som borde ta fullt ansvar för detta, undrar Ayser Barham.

Foto: Henrik Wising

Insändare2021-06-18 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Just nu pågår det diskussioner kring huruvida man ska flytta Lasstorp koloniområde på grund av översvämningsproblematiken som har framkommit under de senaste åren och som kommunen inte lyckats åtgärda.

Jag tänker inte upprepa samma ord som tidigare skrivits av de andra medlemmarna i koloniföreningen och inte heller det som har tagits upp av föreningens styrelse, men jag undrar bara om det var föreningens beslut om koloniområdets placering eller om det var kommunen som har bestämt det utifrån markundersökningar och studier som borde ha gjorts på området.

Då det är kommunen som har godkänt placeringen av kolonilotterna undrar jag nu hur det kommer sig att kommunen inte längre vet hur de ska lösa problemet, utan att man istället föreslår att hela Lasstorps koloniområde ska flyttas.

Ska man uppfatta det som att de som har undersökt och sett marken som lämplig vid den tiden har gjort ett slarvigt jobb, eller ska man anta att kommunen har föreslagit området utan att utföra nödvändiga undersökningar och studier?

Kommunen vet säkert vilka åtgärder som behöver tas för att lösa översvämningsproblemen men hesiterar, antingen för att spara pengar eller bara för att de inte anser att tiden, energin och pengarna som vi som medlemmar har investerat i området är beaktansvärd nog.

Avslutningsvis undrar jag om Lasstorp koloniförening tillsammans med dess medlemmar ska behöva ta konsekvenserna för placeringen av koloniområdet från första början och därmed att all investering som gjorts ska gå till spillo, eller om det är kommunen som borde ta fullt ansvar för detta?