Koloniföreningen: Vädjar till Dahlströms efterträdare

Katrineholm 11 juni 2021 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Till dig som skall ta över Göran Dahlströms kommunalrådsuppdrag.

Jag är sosse och har sossegener ett par generationer bakåt. Då sossarna var kämpande pionjärer.  De skulle inte känna igen sig idag. Partiet måste ju följa tidens utveckling men fortfarande vara ett parti för arbetare och de svaga i samhället. Göran Dahlström har gjort mycket bra för vår kommun och som han skall ha kredit för, men ibland har han tagit beslut som skapat stark kritik Jag har själv blivit drabbad av detta.

Jag är kolonist i Lasstorp koloniförening sedan snart trettio år och jag tillhör den lottgrupp som drabbas av översvämningar. Vi har försökt ha dialog med samhällsbyggnadsförvaltningen med tyvärr blandad resultat. Nu har vi äntligen hittat en dialogform med nuvarande förvaltningschef Stefan Jansson, som har informerat oss om att förvaltningen tagit fram ett utredningsförslag när det gäller dagvattenplaneringen. Detta underlag lämnade man fram till kommunstyrelsen för att få styrelsens godkännande och budget för kostnads- och konsekvensbeskrivning. Hur man på bästa sätt skall lösa koloniföreningens situation.

Göran Dahlström reagerade då i lokalpressen, att nu skall foten sättas ner och Lasstorp koloniförening skall helt eller delvis flyttas. Detta har upprört mig och många med mig i koloniföreningen och närliggande bostadsområden. Det här är inget sossebeslut och dessutom måste förvaltningen känna sig överkörd och ifrågasatt.

Därför vädjar jag till dig som nu skall efterträda Göran Dahlström. Glöm inte din partitillhörighet. Gå gärna igenom Görans andra kommunalrådsbeslut som väckt stora protester. Bygget vid torget etc.

När det gäller Lasstorp koloni:Vi flyttar int!

Leif Gunnar Wågenberg, Vice ordförande Lasstorp koloniförening

Ämnen du kan följa
Flytten av Lasstorp koloniområde
Katrineholm

Sylve vill ha kolonilotter vid Rosenholm: "Kanonläge"

Insändare

Insändare: Kommunalråd fattar inga beslut på egen hand

Insändare

Insändare: Vår lilla bit av himlen

Insändare

Insändare: Märklig inställning till koloniområdet

Insändare

Insändare: Lasstorp koloniförening: "Vi har regler!"

Visa fler