"Var är era försvarstal för att spara pengar på unga?"

Hans Ekelund, Vingåkerspartiet, tycker det är ett dåligt beslut att stänga fritidsgården i Vingåker under sommaren.

Hans Ekelund, Vingåkerspartiet, tycker det är ett dåligt beslut att stänga fritidsgården i Vingåker under sommaren.

Foto: Anton Swärdhagen

Insändare2023-05-12 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har sedan jag gav mig in i politiken för lite mer än ett år sedan blivit kallad dåre och ”att jag slår vilt omkring mig”.

Att kalla oss i Vingåkerspartiet för dårar kanske man kan göra för att försöka förminska vår politik.

Vi tyckte till exempel att arvodeshöjningen var en dålig idé och att man inte presenterade några ”riktiga” siffror på kommunfullmäktige. Det här skulle ju enligt den styrande minoriteten (M, C, KD) spara pengar till kommunen. Och SD höll med.

Det andra, att vi slår vilt omkring oss (Enligt KK:s ledare), är fullt korrekt. Vingåkerspartiet är aktiva oppositionspolitiker som alltid kommer slå på den politik som tar idiotiska beslut. Det är inte bara vår plikt som folkvalda politiker, utan faktiskt även min personliga som medborgare i Vingåkers kommun.

Men nu krävs det tydligen riktiga besparingar, och vad sparar man då på? Jo, på våra ungdomar. Man har givetvis inte kollat vad ungdomarna tycker om det, och bara det strider ju faktiskt mot barnkonvention som är lag i detta land.

SD har visat en oenighet via sociala medier, bland annat på Katrineholms-Kurirens Facebooksida under artikeln "Flera röster höjs mot stängningen – Protestlista skapad". Där Patrik Winberg (SD) uttrycker en egen personlig åsikt som inte går ihop med beslutet som är taget. 

Men vad säger M? Vad säger C? Vad säger KD? Var är era försvarstal? Det är helt tyst från er sida. Men det kanske är så det blir när plånböckerna blir tjockare och arbetsbördan mindre. Jag och Vingåkerspartiet är här för Vingåkers bästa, vilka är ni där för?

Vi skulle vilja veta hur ni i minoriteten tycker att det här är att följa den uppgörelsen ni gjorde med polisen, som ni så gärna stoltsera med i Katrineholms-Kuriren? Inte ett ord från ”Allians för Vingåker” har vi hört. SD ska inte slippa undan kritik men det ska inte ni heller!

Vingåkers fritidsgård ska hålla stängt under sommaren.
Vingåkers fritidsgård ska hålla stängt under sommaren.