Trots pandemin har isarenan kunnat användas flitigt

Trots pandemin och restiktioner har isarenan kunnat användas flitigt, skriver 
Oskar Holmberg Brorsson, enhetschef Sportcentrum, Katrineholms kommun.
Trots pandemin och restiktioner har isarenan kunnat användas flitigt, skriver Oskar Holmberg Brorsson, enhetschef Sportcentrum, Katrineholms kommun.

Insändare 10 oktober 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändaren:“Blev det kommunalt dopad idrott i Katrineholm?” 21 september.

Kul att du är nyfiken på vår nya isarena! Vi har hittills haft aktiviteter inom följande idrotter sedan vi öppnade: Konståkning, curling, bandy, shorttrack, friåkning och hastighetsåkning. Vi har också haft prova-på-aktiviteter i ishockey i arenan, allmänhetens åkning, skolorna har skridskoundervisning och skridskofritids.

Våra isföreningar har också (utöver sina ordinarie idrottsverksamheter) genomfört fantastiska aktiviteter för alla med fokus på att lära sig att åka skridskor eller prova en ny idrott. Tillsammans med våra isföreningar och vår samarbetspartner Kronfågel har vi också genomfört flera skridskodiscon och skridskodagar som är öppna för alla – med möjlighet att låna utrustning av Fritidsbanken. 

Det vi ännu inte haft i isarenan är paraishockey och rullstolscurling – men möjligheten finns för den förening som vill! Precis som du skriver har pandemin och restriktionerna påverkat tillgången till Isarenan. Men trots det har arenan kunnat användas flitigt. Bara under 2022 har vi under allmänhetens åkning och projektet “Tillsammans på isen” haft uppskattningsvis 2000 deltagare och vi har hittills erbjudit 278 tillfällen med skridskoåkning för allmänheten. Totalt har isarenan blivit nyttjad 571 tillfällen under totalt 1324 timmar hittills under 2022.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa