Ta kontrollen över din kropp – kosten är din bästa vän

En kolhydratsnål kost är att föredra för den som lider av problem med sköldkörteln, skriver insändarskribenten.

En kolhydratsnål kost är att föredra för den som lider av problem med sköldkörteln, skriver insändarskribenten.

Foto: Arkivbilder TT

Insändare2023-08-25 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kommentar till insändaren "När ska vi få hjälpen vi behöver".

Läkare har inget intresse att läsa om en autoimmun sjukdom som oftast, inte alltid, drabbar kvinnor. Och varför skulle de? Det syns inte, ett brutet ben eller arm är synligt och läkare kan göra det bra igen. Det syns. Läkaren får uppskattning för sitt arbete. 

Hur behandla något som inte syns? Prover som ligger inom referensvärdena? Vården skiter i om människorna mår skit. Så länge de har nåt de kan ta på. Referensvärdena. Jag följer hypothyreosliv på sociala medier. Nadja Öströms kamp mot läkarna. Hon är hårfrisörska och har skrivit tre böcker i ämnet (sin egen kamp). 

Det finns läkare som arbetar privat utanför vårdcentraler för att hjälpa oss som har rubbning av sköldkörteln för att de inte får göra det på den vårdcentral de jobbar på.  Över 450 000 människor är diagnostiserade med sköldkörtelrubbning i Sverige och det finns en medicin. Det är inte sant. Det finns liothyrin och NDT och några till. Men det krävs licens för att skriva ut dom. Och där slutar läkarens vilja att hjälpa, bota och lindra.

Och som vi alla vet är all obalans i kroppen kopplat till din tarm. Läk tarmen och du kommer på sikt må bättre. 

Jag har haft hypothyreos i 32 år och har ätit otal mediciner, naturmedel både lagliga och olagliga. Kosten är din bästa vän. Även om det är lite bökigt att utesluta kolhydrater till en början. Att falla tillbaka är naturligt. Finns många kokböcker i ämnet. Och de kommer tillbaks till ...  läk din tarm. Syntetisk medicin kommer inte hjälpa. Specialistläkare på nätet finns också som hjälp. Tröttna inte. Ta kontrollen över din kropp. Det går. 

Många kvinnor lider av sköldkörtelproblem. Arkivbild
Många kvinnor lider av sköldkörtelproblem. Arkivbild