Svar till "Tågluffare och förälder"

Insändare 31 maj 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till insändaren "Mälartåg – inte för turister, barn, äldre eller miljön" av signaturen "Tågluffare och förälder".

Mälartåg sätter miljöperspektivet i högsätet. Det kan jag försäkra insändarskribent "Tågluffare och förälder om". De senaste åren har det gjorts stora satsningar på fler avgångar, kortare restider och nya tåg på Mälartågs linjer – just för att fler ska kunna och vilja resa klimatsmart inom Stockholm–Mälardalen. Denna storsatsning har dessutom skett utan att biljettpriserna generellt har höjts – till skillnad från exempelvis de skenande bränslepriserna. Eftersom Mälartåg nu har fasta priser, där resan kostar lika mycket oavsett när i tid biljetten köps, erbjuds dock inte längre exempelvis sista minuten-biljetter för pensionärer. 

Men vi ser också behovet av nya pendlarbiljetter som är mer anpassade till en ny vardag, med mer hemarbete. Mälardalstrafik, som står bakom Mälartåg och ansvarar för priser och biljetter, planerar därför att lansera en sådan biljett senare i år. Vi fortsätter också arbetet med att se över resevillkor såsom mer attraktiva erbjudanden för familjer att resa med Mälartåg.

Självklart vill vi också att tågluffare från hela Europa och världen ska kunna upptäcka vårt vackra Sörmland och övriga Mälardalen. En glad sommarnyhet är därför att inom den allra närmaste framtiden, kanske till och med innan det här svaret publiceras i tidningen, kommer Interrail att vara giltigt på Mälartåg. Det kommer du snart att kunna läsa mer om på malartag.se.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa