Mälartåg – inte för turister, barn, äldre eller miljön

Insändare 24 maj 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Många insändare har handlat om prissättning för pensionärer som vill åka med Mälartåg. De drabbas ekonomiskt av den dåliga upphandlingen av MTR som operatör.

Mälartåg har inte heller något barnperspektiv. Hos SJ åker två barn upp till 16 år gratis med en vuxen. Hos Mälartåg får barn över sju år betala 145 kronor för en enkelresa från Katrineholm till Stockholm. En resa för en ensam förälder med två barn till Stockholm tur och retur från Katrineholm kostar 966 kronor. Hos SJ är priset 330 kronor för en vuxen och två barn.

Mälartåg saknar miljöperspektiv när resande tvingas välja bilen av ekonomiska skäl istället för att åka hållbart med tåg.

Mälartåg vill inte heller att det ska komma några turister med Interrail eftersom det inte ingår. För boende i Sverige ingår en utresa och en inresa med Interrail. Om man bor i Katrineholm så får man betala extra för att åka till Norrköping och hoppa på SJ tåg till Köpenhamn.

För tågluffare från andra länder betyder det att Mälardalen blir en mörk fläck på kartan. Om de vill se Sveriges lustgård så får de betala extra.

Tacksam för svar från Monica Johansson varför Mälartåg saknar barn-, äldre-, miljö- och turistperspektiv.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa