Svar till Anneli Hedberg om föreningslivet

Ökade föreningsbidrag lovar Anneli Hedberg till alla föreningar 2023. Varför ges detta löfte i år och inte under alla andra år när ropen hörts efter hjälp? undrar Joha Frondelius KD.
Bilden: Backavallen i Katrineholm.

Ökade föreningsbidrag lovar Anneli Hedberg till alla föreningar 2023. Varför ges detta löfte i år och inte under alla andra år när ropen hörts efter hjälp? undrar Joha Frondelius KD. Bilden: Backavallen i Katrineholm.

Foto: Anders Göransson

Insändare2022-06-01 22:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till debattartikeln "Mer pengar till föreningslivet i Katrineholm" av Anneli Hedberg. 

Vi är redo. Anneli Hedberg (S) efterfrågar lösningar från Kristdemokraterna på föreningars brist på ledare och avsaknad av medlemmar som sköter gräsplaner. Under våra ISG-möten (idrottsstrategiska gruppen) så är jag där för att lyssna till föreningarnas behov och verksamhet. När och var vi redovisar förslag från politiken verkar inte längre gälla.

Inget annat parti förutom Socialdemokraterna har sen 1918 haft den politiska makten i Katrineholm. Katrineholm borde vara drömmen bland Sveriges kommuner. S-politiken har varit orubbad. Ändå finns så mycket mer att göra. Ökade föreningsbidrag lovar Anneli Hedberg till alla föreningar 2023. Varför ges detta löfte i år och inte under alla andra år när ropen hörts efter hjälp?

Hur löser det bristen på ledare och problem med ideella medlemmar som vill klippa gräs? Bidrag till gräsrobotar, kanske kan vara något? Var ska alla 80 miljoner kronor per år i hyresökning tas ifrån efter alla nybyggnationer? KD är mycket oroade! Vi sa nej till ishallen på grund av ekonomin. Det är pengar som ska hanteras i kommande budget och konkurreras med skola, vård och omsorg. 

Skolan behöver nya verktyg för att klara av skollagens krav på behörigheter till högskolan. Äldreomsorgen saknar utbildad personal. Förskolorna har stora barngrupper från ett års ålder. Personalen är arbetsgivarens viktigaste resurs. En attraktiv arbetsgivare behöver rätt politisk styrning och ledning. Vi lyssnar på behoven från hela kommunen, stad som landsbygd! Vi gör skillnad. Vi är redo.