Stämmer inte att fler jobbar inom administration

"Det stämmer inte att Region Sörmland har fler medarbetare inom administration än inom vården", skriver insändarskribenterna.

"Det stämmer inte att Region Sörmland har fler medarbetare inom administration än inom vården", skriver insändarskribenterna.

Foto: Jens Alvin och Claudio Bresciani/TT

Insändare2022-09-14 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändaren Hur får ni personal till vården.

Region Sörmland är en stor verksamhet och en av länets största arbetsgivare. Den absolut största verksamheten är hälso- och sjukvård men även kollektivtrafik, regional utveckling och kultur och utbildning ingår i uppdraget.

I Sörmland, liksom i övriga landet, har hälso- och sjukvården utmaningar inom flera områden. Bland annat när det gäller medarbetare inom olika verksamheter. Vi arbetar ständigt med rekryteringar för att möta de behov av vårdpersonal som finns i länet. Det stämmer inte att Region Sörmland har fler medarbetare inom administration än inom vården.

Inom enbart hälso- och sjukvården har cirka 700 personer administrativa sysslor, av dessa är över 500 stycken medicinska sekreterare, medan närmare 7 000 personer arbetar med vård. Men vi blir gärna fler och arbetar för att verksamheterna på våra sjukhus och vårdcentraler, inklusive vårdplats- och mottagningsenheten på Kullbergska sjukshuset i Katrineholm, har en bemanning som fungerar väl för både patienter och medarbetare.