Sportcenter eller inte – en sanningsfråga?

Översiktsbilden av Vingåkers nya sportcentrum, med sporthallen till höger, simhallen i nederkant och fotbollsplan och däremellan ytor för fler utomhussporter.

Översiktsbilden av Vingåkers nya sportcentrum, med sporthallen till höger, simhallen i nederkant och fotbollsplan och däremellan ytor för fler utomhussporter.

Foto: Sweco/Vingåkers kommun

Insändare2023-10-26 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I en insändare den 19 oktober 2023 tar Tommy Björkdal och Hans Ekelund, båda VTL/Vingåkerspartiet, upp frågan om sportcenterbyggande i Vingåker utifrån ett sannings- och ärlighetsperspektiv. De båda hävdar att det enda ärliga partiet i Vingåker är deras eget, alla andra partier far med osanning. Intressant.

Vad är sanning? Ja, en definition så god som någon är väl det att en sanning är en åsikt som överensstämmer med den objektiva verkligheten. Vad betyder det?

Ja, om man ser tillbaka till valrörelsen 2022 kan jag konstatera att VTL/Vingåkerspartiet lovade att nu skulle alla Vingåkersbor med deras hjälp få det dem ville. Vänta nu, alla Vingåkersbor? Det betyder ju att den som inte vill ha ett sportcenter och den som vill ha ett sportcenter skull få som båda vill. Och den som vill ha men anser att det inte finns pengar och ändrar åsikt är en lögnare? Märklig paradox…

Nej, att börja prata om politiska motståndare som lögnare för att dom tycker något annat eller har ändrat åsikt, är det att se objektivt på verkligheten? Är det inte att i viss mån överskatta sin egen politiska förmåga?

Jag tror nog, med ganska många års erfarenhet, att politiker i olika läger vill det bästa, och att lögn och sanning är begrepp som bör användas med försiktighet. 

Dessutom är ju sanningen den att inte ens med Tommy Björkdal och Hans Ekelund, båda VTL/Vingåkerspartiet, i egen majoritet skulle alla Vingåkersbor få det dom vill ha…

Björn Blid (S).
Björn Blid (S).