Vi har inte råd med ett sportcenter – och lovade inget

Hans Ekelund och Tommy Björkdal skriver att Vingåkerspartiet var det enda som i valrörelsen sa ifrån om ett sportcenter.

Hans Ekelund och Tommy Björkdal skriver att Vingåkerspartiet var det enda som i valrörelsen sa ifrån om ett sportcenter.

Foto: Privat/Arkiv

Insändare2023-10-19 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Under valrörelsen 2022, var Vingåkerspartiet det enda partiet i Vingåkers kommun som sa ”Vi har inte råd med ett sportcenter, det är ett skrytbygge”. Vi fick försvara den ståndpunkten i alla debatter samt i både insändare och artiklar.

Nu har samtliga andra partier ändrat sig och nu pratar man sporthall istället för sportcenter. Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna säger till och med att man inte ska ha ett ”skrytbygge”, det vill säga man använder exakt de argumenten vi hade mot ett sportcenter och försöker göra dem till sina.

Det är förvisso väldigt bra att den styrande minoriteten (M, C, KD) äntligen vaknar och visar att man vill ha en ”ekonomi i balans”. 
Men man skulle varit ärlig, man skulle ha sagt det före valet. Man kan inte skylla på konjunktur eller kriget i Ukraina, då dessa saker redan var faktorer under valrörelsen. 

Vi förstår att det finns politikerförakt när samma politiker som med näbbar och klor slogs för ett sportcenter för att bara ett år senare, ändrar uppfattning helt. Men det är här ni medborgare i Vingåkers kommun kommer in, för vid nästa val kan ni antingen välja det partiet som kommer med mest ”valfjäsk” eller det partiet som faktiskt är ärliga och säger hur läget är.

För den dagen Vingåkerspartiet styr vår kära kommun och vi säger att det kommer byggas en sporthall den dagen kommer vi se till att det byggs en sporthall. 

Innan dess kommer vi inte springa runt och lova massa saker som vi inte kan hålla. Ärlighet vara längst, hoppas ni också tycker det!

Bild från Vingåkerspartiets valvaka 2022.
Bild från Vingåkerspartiets valvaka 2022.