Skolsatsningarna som gör Wahlund besviken

Björn Wahlund, Liberalerna, blev besviken när de utlovade skolsatsningarna inte handlade om utbildning utan om investeringar och renoveringar.

Björn Wahlund, Liberalerna, blev besviken när de utlovade skolsatsningarna inte handlade om utbildning utan om investeringar och renoveringar.

Foto: Skärmklipp/Carina Ekdahl

Insändare2023-07-29 06:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läste rubriken ”Här är skolsatsningarna kommunen (läs, majoritet) vill göra” i Katrineholms-Kuriren. Jag förväntade mig att få läsa om särskilda satsningar på lärare och speciallärare. Färre barn i förskolans barngrupper. Fler inom elevhälsan. Satsningar på ökat läsande för att ge barn och unga bra förutsättningar för att klara av att tolka språket och ge dem förutsättningar för att enklare ta till sig skolans alla ämnen. Detta är några av de områden som vi Liberaler tryckt hårt på i de sista årens budgetar samt prioriterat pengar på i förhållande till andra inte fullt lika viktiga verksamhetsområden. 

Men vad är det jag får läsa? Inget om undervisning utan bara investeringar och renoveringar. Visst, skollokaler måste som alla andra kommunala lokaler underhållas och renoveras men, och jag säger men. Skolan går ut på att ge barn och unga en utbildning och en lust till utbildning så att de lämnar skolan med förutsättningarna att få ett gott liv. Då är pedagoger, skolhälsovården och speciallärare det som gör skillnad. 

Jag tycker det är upprörande av Socialdemokraterna som fullständigt struntar i kommunens kärnuppdrag för att istället enbart investera i lokaler och byggnader. Det är dags att Socialdemokraterna tar tag i framtidsfrågan, en välutbildad befolkning som kan lösa framtida samhällsutmaningar.