"Planerade färdigdatum" behövs på hemsidan

Insändare 23 mars 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kommentar till kommunens prioriteringar gällande infrastruktur, publicerad den 10 mars. Skalltorspgatan skulle ni exempelvis åtgärda sönderplogade trottoarer för tre år sedan, vilket ni lovade att det var prioriterat. Hur kan ni inte ha kommit längre om ni prioriterar ett ärende ? Kanske viktigare att prioritera fri sikt till infarten till Gröna Kulle? Eller ett fartgupp i något format eller något annat som passar in i den kommunala strategin.

I dag har ni klarat av att gräva upp två trottoarer i området men tyvärr inte gjort något mer. Nu står det gulröda konor och skräpar här och där och allt är halvfärdigt. Kanske blir klart i sommar?
Enligt kommunens hemsida kontrolleras gatubelysning en gång i månaden under september– april med extra koll februari. Fel åtgärdas under kontrollen. Varför finns det då lampor som fortfarande inte lyser och har aldrig lyst på hela året?

Norr, Laggarhult eller Söder spelar ingen roll. Oavsett hur mycket som anmäls i kommunens felanmälans-app så är ju handläggningstiden och åtgärdstiden medioker. En publicerad projektlista med "Planerade färdigdatum" skulle önskas, så man vet om ni bara struntar i saker eller att saker ligger i pipeline. 

Jag har sökt på kommunens hemsida men hittar bara information om vilka skyldigheter jag som medborgare har att snöröja trottoaren. Jag har också sökt efter vilka skyldigheter och åtaganden ni har, men inte hitta något.

Som kund är man ju inte direkt nöjd. Ni borde kunna göra ett så enkelt jobb lite fortare. En poäng med att bo i stan är att bekvämligheter som gatlampor funkar och att trottoarerna är asfalterade. Annars kunde jag bo ute i skogen.

Ett par trasiga trottoarer kan ju tyckas vara en struntsak mitt i ett tredje världskrig och en global pandemi. Men vill bara göra er uppmärksamma på era prioriteringarna och tipsa om att i Katrineholm handlar inte allt bara om centrum, infart till Gröna Kulle eller Stadsparken. 


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa