Gång- och cykelbana i stället för p-platser

Insändare 10 mars 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändaren "Dålig prioritet av infrastrukturen" publicerad den 9 mars med signaturen ”Vanlig medborgare i staden Katrineholm”. 

När det gäller Fredsgatan så rör det sig om totalt fyra parkeringar som nu kommer att tas bort. Det här gör vi alltså för att göra plats för en ny och efterlängtad gång- och cykelbana mellan Hantverkaregatan och Vasavägen. 

Övriga sex parkeringsplatser på Fredsgatan som du refererar till tog vi bort i oktober 2021. Det berodde helt enkelt på att man upplevt det vara för trångt när lastbilar och bilar ska mötas på sträckan. Att platserna togs bort på grund av dålig sikt vid in- och utfart från Gröna Kulle är felaktigt och vi beklagar den felaktiga informationen. 

På Storgatan har fastighetsägaren fått ta ned den häck som var för hög och skymde sikten. Detta efter att vi besökt platsen och pratat med fastighetsägaren. 

Eftersom du inte uppger var du bor så är det svårt att ge ett svar på hur det ser ut med dina upplevelser av trasiga gator och annat som du nämner. Ett tips är att använda vår tjänst felanmälan, där du kan skicka in dina synpunkter och förslag på åtgärder: katrineholm.se/felanmalan. Du kan även vända dig till Kontaktcenter som kan hjälpa dig med detta, telefon: 0150-570 63.

Om du vill få en överblick över när, var och hur du kan parkera i centrala Katrineholm är du varmt välkommen att besöka vår parkeringskarta: katrineholm.se/parkering


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Alltid fullt i parkeringshuset? Nej – här luras skylten: "Trimmar in tekniken"

Alltid fullt i parkeringshuset? Nej – här luras skylten: "Trimmar in tekniken"

Misstänkt slangare slangade från sin egen bil – polisen fick vända

Insändare: Tanken på ett guldhus är absurd

Tanken på ett guldhus är absurd

Insändare: Slösa inte pengar på att förstöra torget

Slösa inte pengar på att förstöra torget

Fler bostäder och ett nytt hotell i centrum – Runesson tror på ett växande Katrineholm: "Superspännande"

Fler bostäder och ett nytt hotell i centrum – Runesson tror på ett växande Katrineholm: "Superspännande"
Visa fler