Styret sparar på barnen, försenar beslut och mörkar

Insändare2024-05-12 14:14
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Björn Blid skriver i sin insändare ”Stoppa vanstyret i Vingåker”, att ” Att prioritera i verksamheten är svårt. Men att prioritera bort skolelevers möjlighet till trygghet borde vara omöjligt!”. Vi i Vingåkerspartiet kan inte annat än att hålla med. 

Vi har hela tiden försökt prioritera just barnen i vår kommun, därav vår motion om mobilförbud, att ej kunna spela olämpliga spel på elevdatorer samt att behålla fritidsbanken. 

Vi försökte också få minoritetsstyret att hålla öppet fritidsgården under sommaren för de barnen som faktiskt inte har möjlighet att resa bort. Den kommer för övrigt stänga i år igen, och det är lika dumt som det var förra året. Då jag till och med som privatperson anmälde beslutet till förvaltningsrätten. 

Badhuset stänger ju traditionellt under sommaren, och det kan man förstå. Men idag stängs det också under andra tider för att man helt enkelt väljer att inte bemanna det. Trots att kultur och fritidschefen lyfter att det är så välbesökt i årsredovisningen som gick ut till medborgarna.

Men det är inte bara barnen som blir bort prioriterade i det nya styret – utan även demokratin. Man ställer in kommunfullmäktige så att oppositionens alla motioner försenas. Sen har man mage att gnälla på att vi inte kommer med förslag.

Senast har man också i kultur och fritidsnämnden beslutat att man inte ska visa för allmänheten enkelt vilka som får bidrag.

Så för att prata klarspråk så är detta minoritetsstyres vilja:
• Försvåra för medborgarna att se allmänna handlingar
• Försena demokratiska beslut
• Spara på barn och ungdomar

Samtidigt som man gör allt detta så vill den styrande minoriteten öka medborgarantalet i kommunen. Vi får inte matematiken att gå ihop. Vad ska M, C, KD locka medborgare med?
 

Hans Ekelund
Partiledare Vingåkerspartiet