Lokalerna har varit orättvist fördelade

Insändare 21 april 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till "Kommunen stjälper de lokala föreningarna" av Göran Pettersson, publicerad den 13 april. Hej Göran! Vad kul att du också brinner för föreningslivet! Här kommer svar på dina frågor. Vi vill också kommentera några faktafel som du framför i din insändare.

Hyrorna för förråd och kanslier är samma som tidigare år. De har inte förändrats. Fasta omklädningsrum har en ny taxa. Frågan vi nu diskuterar med några av våra fantastiska föreningar handlar om olika lokalbehov och att alla föreningar får betala för de lokaler och utrymmen som de använder. Vi vill inte att det ska vara orättvist – något som vi vet att föreningarna håller med om. Men att skapa likställighet när det varit orättvist fördelat innebär att kostnader förändras för några av föreningarna jämfört med tidigare år. Föreningarna, en av dem är Katrineholm Bandy, har uttryckt sina tankar och önskemål, vilket vi verkligen uppskattar och vi kommer att träffa föreningarna inom en snar framtid.

Det är stor efterfrågan på tider året om i ishallen och isarenan där många ska samsas. Bokning av tider görs genom en grundplanering varje år tillsammans med föreningarna. Tider för allmänhetens åkning ska bokas in och vi gör också en planering för tävlingar, matcher och arrangemang för högsäsongen. 

Vi vill att alla föreningar ska känna sig trygga med att berätta vad som är bra och mindre bra direkt till oss, finns det åsikter och tankar om förbättringar (eller beröm) så tar vi mer än gärna emot dem via lokalbokningen, föreningsservice eller någon av oss chefer. Vi har fantastiska möjligheter vad gäller lokaler och anläggningar i Katrineholm och det är tillsammans vi skapar de bästa förutsättningarna för vårt föreningsliv.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa